Enige Superliga-trænere: 'FCK har været en klasse over alle andre'

Der er ingen tvivl om, at FC København har været sæsonens bedste hold, lyder det fra fire Superliga-trænere.

Fire af Superligaens trænere sætter ord på, hvordan de har oplevet FCK i mesterskabssæsonen. (Foto: Ritzau/Scanpix)

Det er helt fortjent, at FCK kan kalde sig danske mestre i fodbold. Sådan lyder det samstemmigt fra fire Superliga-trænere.

Herunder kan du læse, hvad nogle af konkurrenterne mener om FCK’s mesterskabssæson.

Glen Riddersholm, cheftræner i Sønderjyske

Glen Riddersholm har ikke selv nået at møde FCK i denne sæson. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Det er absolut et fortjent mesterskab. Det kan der ikke være to meninger om. FCK har gennem sæsonen været det bedste hold på alle parametre. Det er en imponerende bedrift. De har haft et teknisk meget højt niveau, og deres offensive stil er også en udvikling i forhold til tidligere FCK-hold.

- FCK har formået at finde den rette balance mellem et stærkt kollektiv og samtidig give plads til store individualister som N’Doye, Fischer, Skov og Falk, mens de samtidig har haft balancespillere i form af Zeca og Bjelland. Derfor har de virket meget helstøbte. De har ikke givet meget væk, selvom de har investeret i en mere frisk og dynamisk stil offensivt i denne sæson.

Jakob Michelsen, cheftræner i OB

Jakob Michelsen og OB kan stadig nå at få bronze i denne sæson. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Det er meget fortjent. De har været fremragende gennem hele sæsonen. Det var især imponerende i efteråret, hvor de spillede europæiske kampe uden at tabe terræn i Superligaen. I foråret har de sat alle konkurrenterne til vægs, og det er et suverænt mesterhold.

- FCK har de bedste spillere, de har et klart koncept og en dygtig træner. Derfor har der ikke været meget at komme efter. For os har det været noget sjovere at møde dem i Odense, end det har været at møde dem i København. På hjemmebane har vi følt, at vi har været i nærheden af point, men de har splittet os ad i atomer inde i Parken, hvor vi har tabt 6-1 og 4-0.

- Et par af deres offensive spillere har højeste internationale klasse. N’Doye og Robert Skov har været helt outstanding. Men i virkeligheden kunne jeg nærmest nævne dem alle sammen.

Bo Henriksen, cheftræner i AC Horsens

Bo Henriksen og AC Horsens skal spille kampe om at undgå nedrykning i denne sæson. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Det er meget simpelt: FCK har været bedst nærmest siden første spillerunde, selvom de godt nok tabte til os i den første kamp. De har haft et niveau, der har været over alle andre i denne sæson. Det er ganske enkelt imponerende.

- FCK har så mange offensiv-spillere, som kan noget individuelt. Vi skal holde øje med Robert Skov, Viktor Fischer, Rasmus Falk, Dame N’Doye og Jonas Wind. Lige pludselig skal vi forholde os til fem offensive spillere inklusiv deres to offensive backs. Det er næsten umuligt at spille imod. Normalt kan vi godt lukke ned for en eller to profiler, men vi kan ikke lukke for fem. Dækker vi dem alle op med to mand, så er der pludselig nogen, der er fri et andet sted.

- Det er et hold, som er svært at dæmme op for. Vi vandt over dem i sæsonens første kamp, men der havde de mentalt ikke det overskud, som de har fået senere. Efter den kamp har de været stort set umulige at slå.

Peter Sørensen, cheftræner i Hobro

Hobro IKs Cheftræner Peter Sørensen under superligakampen mellem FC København-Hobro i Teliaparken, søndag den 17. marts 2019.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Nogle af de nyere indhentede spillere har været meget stærke. N’Doye har været fantastisk stærk. Robert Skov har været uhørt god. Der har været relationer, som har siddet på holdet og været meget velfungerende.

- De har også været stabile defensivt, men de har fået fremvist et meget mere offensivt udtryk. Der er sket noget med FCK, fra Ståle kom til klubben for længe siden til den måde, de spiller på i dag. Det har været ustoppeligt for næsten alle, og derfor har de også været så suveræne i år.

- De har så mange strenge at spille på. Robert Skov er en komet i FCK. Det kan godt ske, at det er nemt at se, hvad det er, at han er god til, men derfor er det stadig meget svært at lukke ned for. Derudover har de Fischer og Boilesen i den anden side, og så har de måske Superligaens bedste angriber. Derfor har det været vanskeligt at lægge en taktik imod.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk