Erik Sviatchenko kåret til årets profil i Superligaen

FC Midtjylland-anføreren var den største profil i 2019-2020-sæsonen, mener kollegerne.

Erik Sviatchenko vandt prisen foran klubkammeraterne Frank Onyeka og Alexander Scholz. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Fodboldspilleren Erik Sviatchenko er netop blevet kåret til Årets Profil i Superligaen for 2019-2020-sæsonen af kollegerne i Spillerforeningen.

Det skriver Spillerforeningen på sin hjemmeside.

Erik Sviatchenko løftede pokalen i forrige sæson, da FC Midtjylland blev danske mestre. Nu kan han tilføje endnu en pris til den imponerende sæson.

- Det er netop den største anerkendelse, man kan få, siger FC Midtjylland-anføreren til Spillerforeningens hjemmeside.

- Når mine kolleger siger: ’Vi synes, du har været god – du har faktisk været den allerbedste’, så bliver man enormt stolt. Fordi det kommer fra ens kolleger, som er på samme niveau, som jeg er, og som render rundt hver eneste dag og træner og gør deres bedste, siger den 28-årige forsvarsspiller.

Erik Sviatchenko høster anerkendelsen, fordi han har været med til at give FC Midtjylland et løft - både spillemæssigt og som kulturbærer, mener DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul.

- Han har fyldt meget – både internt og eksternt – og dermed er han blevet en meget markant leder, siger Andreas Kraul og fortsætter:

- Det er lige så meget hans lederskab, som hans fodboldmæssige kvaliteter, der sikrer ham prisen.

Erik Sviatchenko sang igennem, da holdet fejrede DM-guldet i forrige sæson (Arkiv). (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Sviatchenko har spillet i FC Midtjylland af to omgange. Han skiftede i 2016 fra FCM til skotske Celtic, hvor han nåede at vinde to skotske mesterskaber, inden han i 2018 vendte hjem til FCM.

De tre bedste kom fra Midtjylland

Der stod FC Midtjylland skrevet over det hele, da vinderen af årets pris skulle findes.

Erik Sviatchenko vandt titlen foran holdkammeraterne Frank Onyeka og Alexander Scholz på henholdsvis anden og tredjepladsen.

Det vidner om FC Midtjyllands suveræne sæson i Superligaen, mener DR Sportens fodboldkommentator.

- Den gode sæson var skabt af en super defensiv, hvor Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Frank Onyeka og Jesper Hansen lagde et fundament, der var nærmest enestående i de senere år i Superligaen, siger Andreas Kraul og uddyber:

- Det er på ingen måde overraskende, at deres kolleger har set det som nøglen til FC Midtjyllands store succes i forrige sæson.

Prisen er blevet uddelt siden 1989, og forrige år gik den til FC Københavns Robert Skov, der efterfølgende skiftede til tyske Hoffenheim.

Facebook
Twitter