Esbjerg - FC Midtjylland: Statistik inden kampen

Kan Esbjerg slå FCM på hjemmebane? Læs statistikken forud for aftens kamp. (Foto: Lars Rønbøg- FrontzoneSport © Scanpix)

I aften spilles runde 29's sidste kamp - Esbjerg fB - FC Midtjylland. Esbjergenserne har i Superligaen vundet 12 gange på hjemmebane over midtjyderne, midtjyderne har vundet fire gange på hjemmebane over Esbjerg. Kun to gange er opgøret sluttet uden vinder. Hvordan kommer kampen i aften til at gå på vestjysk grund? Her er lidt fun-facts og statistik forud for kampen:

Esbjerg fB

· Mod ingen anden klub har Esbjerg så mange hjemmesejre i Superligaen, som vestjyderne har mod netop FCM (12).

· Med kampene i Herning medregnet er Esbjerg uden sejr i de seneste otte indbyrdes SL-opgør mellem de to hold (3 uafgjorte, 5 nederlag) siden 2-1-hjemmesejren den 11/4 2010. Mod ingen anden klub har vestjyderne gang i så lang en aktiv serie uden en sejr i de indbyrdes SL-opgør. Det er desuden Esbjergs længste sejrstørke mod FCM i SL nogensinde.

· Esbjerg har spillet uafgjort i deres seneste tre hjemmekampe i Superligaen. Det er en tangering af klubrekorden, der er sat to gange tidligere, nemlig i november-december 2002 og i november 2009-marts 2010. Vestjyderne kan dermed i aften for første gang nogensinde spille uafgjort i fire hjemmekampe i streg i Superligaen.

· Både Davidson Dropo-Ampem (hjemme for EfB den 24/4 2011), Jakob Andreasen (ude for EfB den 3/11 2013), Magnus Lekven (ude for EfB den 2/9 2012) og Mohammed Fellah (hjemme for EfB den 1/9 2013) fik deres SL-debut mod FCM.

FC Midtjylland

· FCM har holdt målet rent i deres seneste to udekampe i Superligaen. Hvis det bliver til endnu et clean sheet i aften, så tangerer midtjyderne klubrekorden, der er sat i april-maj 2013.

· Morten "Duncan" Rasmussen har nettet i begge sæsonens foregående indbyrdes SL-opgør. Hvis Duncan også scorer i dag, vil det være første gang i karrieren, at han scorer i alle indbyrdes opgør mod en specifik klub i en bestemt SL-sæson.

· Petter Andersson har scoret to mål i hver af FCMs seneste to SL-kampe. Hvis Andersson også scorer mindst to mål i dag, så sætter han både ny klubrekord samt tangerer SL-rekorden. Den deles af Aron Jóhannsson (august-september 2012), Steffen Højer (november 2004), Ebbe Sand (oktober 1997) og Ove Hansen (maj-juni 1994).

· FCM er det hold i ligaen, som har hentet flest point på udebane i denne sæson (24 point). Midtjyderne er også det hold i rækken, der har indkasseret klart færrest mål på fremmed græs i sæsonen indtil nu (12 mål).

· Glen Riddersholm har mødt 15 forskellige klubber i Superligaen som cheftræner, og kun fire af disse har han aldrig tabt til, nemlig Esbjerg (6 kampe), Viborg (3 kampe), HB Køge (3 kampe) og FC Vestsjælland (2 kampe).

· FCM har ikke spillet uafgjort i holdets seneste 16 SL-kampe siden 1-1-opgøret på eget græs mod Randers den 19/10 2013. Klubrekorden lyder på 18 SL-kampe i streg uden en pointdeling og er sat i perioden marts-august 2010.

· FCM har scoret mindst tre mål i holdets seneste to udekampe i Superligaen. Hvis det også bliver til mindst tre scoringer i Esbjerg i aften, så sætter midtjyderne ny klubrekord.

Statistik: Infostrada Sports

Facebook
Twitter