Esbjerg i pokaltriumf

For første gang i 37 år kan Esbjerg kalde sig pokalmestre. Randers blev besejret 1-0 i Parken. Youssef Toutouh scorede sejrsmålet.

Anfører Nicolai Høgh (der fik anførerbindet kort før dette billede blev taget) med pokalen. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Esbjerg vandt pokalfinalen 1-0 over Randers. Youssef Toutouh scorede sejrsmålet efter 55 minutters spil.

Det er Esbjergs første pokaltriumf i 37 år - vestjyderne vandt senest turneringen i 1976 og har nu i alt vundet den tre gange.

Med sejren får Jess Thorup en perfekt afsked med Esbjerg: Han har sikret holdet endnu en sæson i Superligaen samt en plads i kvalifikationen til Europa League.

Esbjergs norske midtbanespiller Magnus Lekven blev kåret som årets pokalfighter - mens Nicolai Høgh som første mand kunne løfte den godt fem kilo tunge pokal efter triumfen.

Målmand Lucas Hradecky på klatretur efter sejren (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Toutouh scorede finalens eneste mål efter 55. minutters spil; Martin Braithwaite lagde efter et hjørnespark bolden ind i feltet, hvor Toutouh headede den forbi David Ousted i Randers-målet.

Randers skarpest i 1. halvleg

Det var ellers Randers, der så skarpest ud i starten af finalen. Jonas Kamper havde første halvlegs største chance, da Randers-kantspilleren hamrede bolden på overliggeren efter 10 minutter.

Kort efter fik Nicolai Brock-Madsen en stor chance, men Randers-angriberen skød bolden lige i favnen på Esbjerg-keeper Lukas Hradecky.

Begge hold stod godt på banen, og defensiven frem for underholdningen var i fokus på begge mandskaber. Derfor blev det aldrig en fest for publikum. Den måtte de selv stå for, og det gjorde de såmænd også fint.

Et eksempel på kampens karakter. Da Esbjerg for en sjælden gangs skyld havde skubbet et par ekstra folk med frem ved stillingen 0-0, stod træner Jess Thorup med armene ud til siderne, som sagde han: Hvad sker der?

Randers forsøgte da også straks at slå kontra, men præcisionen i afleveringerne manglede, og det hele løb ud i sandet. Meget sigende om Randers-spillet.

Målmand Lucas Hradecky på klatretur efter sejren (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Der blev åbnet langt mere op for posen hos Randers efter Esbjergs scoring, fordi randrusianerne forsøgte at fremtvinge en udligning.

Angriberen Ronnie Schwartz var tæt på, da han fik chancen tæt på mål, men endnu en gang stod en særdeles velspillende Hradecky i vejen i Esbjerg-målet.

Sejren er som nævnt en stor triumf for Esbjerg  afgående cheftræner Jess Thorup, der stopper i klubben efter denne sæson for at blive træner for U/21-landsholdet.

Med sejren fik Esbjerg samtidig revancheret nederlaget til Randers FC i pokalfinalen i 2006. Ved den lejlighed vandt Randers FC 1-0 efter forlænget spilletid.

Målmand Lucas Hradecky på klatretur efter sejren (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

10 års vindere af pokalen

2013: Esbjerg

2012: FC København

2011: FC Nordsjælland

2010: FC Nordsjælland

2009: FC København

2008: Brøndby

2007: OB

2006: Randers FC

2005: Brøndby

2004: FC København

Målmand Lucas Hradecky på klatretur efter sejren (Foto: Lars Møller © Scanpix)

Randers FC-Esbjerg 0-1 (0-0).

Mål: 0-1 Youssef Toutouh (55. minut).

Tilskuere: 26.194.

Årets pokalfighter blev: Magnus Lekven, Esbjerg.

 

 

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk