Esbjerg køber Nicki Bille

Efter blot en sæson i Evian skifter Nicki Bille hjem til Danmark, hvor han skal tørne ud for Esbjerg.

Nicki Bille er ny mand i Esbjerg. (© EfB)

Superligaklubben Esbjerg opruster i forreste geled, hvor angriberen Nicki Bille Nielsen i fremtiden skal lave mål på Vestkysten.

Esbjerg har købt Bille fri i franske Evian og indgået en treårig kontrakt med angriberen.

Det oplyser klubben i en fondsbørsmeddelelse.

Der er tale om et kærlighedsforhold, siger Bille om klubskiftet.

- Jeg er utrolig glad og stolt over at kunne komme til en klub, som har vist, at de rigtig gerne vil mig. Når jeg kigger på det her hold, så er der rigtig mange dygtige spillere, og der er en dygtig træner, som gerne vil spille aggressivt og offensivt fodbold, og det har betydet meget for mit valg.

- Der har ikke været nogen tvivl fra Esbjergs side, og jeg har heller ikke vist nogen tvivl. Kærligheden har bare været der, siger angriberen.

Nicki Bille har spillet tre A-landskampe for Danmark, hvor det er blevet til et mål i en 6-0-sejr over Malta.

Glad træner

Esbjergs cheftræner, Niels Frederiksen, glæder sig over at få en stærk og bevægelig angriber i truppen.

- Nicki Bille er en bevægelig og fysisk stærk angriber, der har en energifyldt og aggressiv spillestil. Han har en god tilstedeværelse i feltet og er ikke bange for at tage duellerne, men han kan også rive sig fri foran feltet og afslutte fra distancen.

- Sidste år var vi det hold i Superligaen, som gennemsnitligt havde flest angreb per kamp, så vi er ikke i tvivl om, at han kommer til at score mål for os, siger Niels Frederiksen.

Tidligere i karrieren har Nicki Bille blandt andet spillet i FC Nordsjælland og norske Rosenborg, hvorfra han sidste sommer skiftede til Evian, der siden rykkede ud af Frankrigs bedste fodboldrække.

/ritzau/