Favoritten eller den frække overraskelse? Her er fem bud på en ny FCM-træner

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul giver sit bud på, hvem der kan overtage det ledige trænersæde i FC Midtjylland.

Ifølge Andreas Kraul er David Nielsen favorit til at blive FCM-træner. (Foto: © DEJAN OBRETKOVIC)

Sædet var varmt under Albert Capellas.

Nu er det ledigt, for catalaneren er blevet fyret i FC Midtjylland, og det betyder, at sidste sæsons sølvvindere mangler en cheftræner.

I weekendens opgør mod Silkeborg, der er grundspillets sidste, kommer assistenten Niels Lodberg til at styre tøjlerne.

Men sådan fortsætter det ikke nødvendigvis, siger DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul, for der er mange dygtige trænere, der gerne vil tage plads i det varme sæde på Heden.

- FC Midtjyllands trænersæde er sindssygt attraktivt. Særligt i en periode som nu, hvor der bliver præsteret under, hvad budget og kvalitet giver mulighed for, siger Andreas Kraul.

- Mange trænere vil sandsynligvis tænke, at de ret hurtigt kan løfte klubben ret meget. Derudover er det fodbolddanmarks næststørste budget, så der er virkelig nogle muskler at arbejde med i Herning.

Herunder får du Andreas Krauls bud på, hvem der kan blive ny træner på Heden. Nederst i artiklen kan du stemme på, hvem du tror, der overtager stillingen.

Favoritten

David Nielsen og AGF blev i juni sidste år enige om at stoppe samarbejdet efter fem år. (Foto: © Ernst van norde, Ritzau Scanpix)

- Topkandidaten er David Nielsen. Han er det mest oplagte bud, og det ville han ret beset være i de fleste danske klubber, hvis de havde et sæde ledigt. Han har en historik, der viser, at han kan flytte en dansk Superliga-klub.

- FC Midtjylland kan godt lide typer, der har noget kant. De gik fra den meget ekstroverte og medlevende Bo Henriksen til Albert Capellas, der er rolig og smilende. Det er meget muligt, at de tænker, at de vil tilbage til den første retning, og det er David Nielsen en god eksponent for.

- Han er også ledig på markedet, og det er attraktivt, når en trænerfyring sker på det her tidspunkt af sæsonen.

Næste skridt i karrieren

Thomas Thomasberg har både spillet og været cheftræner for FC Midtjylland. (Foto: © Palle hedemann, Scanpix Nordfoto)

- Hvis FC Mitjylland går efter en træner med fremtidsperspektiv, har Thomas Thomasberg måske fået det ud af Randers, han kan. Han var tidligere på vej til AaB, men det faldt til jorden.

- Der er ingen tvivl om, at han er driftsikker. Han vil være interesseret i at tage skridtet videre, hvilket med al ære og respekt for Randers også er at træde et skridt op.

- Thomas Thomasberg er aktuel for FC Midtjylland, hvis de beslutter sig for, at de vil have en mand, der er helt jordnær og kender Superligaen ud og ind. Han kan få det maksimale ud af en trup og har bevist sig som en dygtig håndværker. Jeg kunne godt se det match for mig.

Ledige på markedet

Da sæsonen blev sparket i gang i sommer, stod Niels Frederiksen og Jess Thorup i spidsen for henholdsvis Brøndby og FC København. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

- Niels Frederiksen kunne være et interessant bud. Han gjorde Brøndby til mester med en trup, hvor det ikke nødvendigvis lå i kortene, at de skulle vinde guld. På samme måde stikker FC Midtjylland-truppen i flere forskellige retninger lige nu.

- Han har bevist sig for nyligt, og mens han måske ikke er det mest sikre valg, ville jeg kalde ham for den frække overraskelse.

- Der er også Jess Thorup, der er ledig på markedet. Han kender klubben, og jeg tænker ikke, at det ligger ham til last, at han har været der før og vundet mesterskabet. Han er sandsynligvis dyr, for han fik en god løn i FC København.

Fra egne rækker

Kristian Back Bak har været en del af FC Midtjyllands trænerstab, siden han indstillede sin egen aktive karriere. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix Denmark)

- I weekenden kommer Niels Lodberg til at styre tropperne, og med Kristian Bach Bak er der meget Superliga-rutine.

- Henrik Jensen, som i dag er i svenske Kalmar FF, var inde over trænerjobbet i efteråret, så inden længe runder de fire trænere i løbet af sæsonen, og de har generelt en historik med at bruge egne folk, når der er behov for det.

- Jeg sidder ikke tilbage med tanken om, at det ville være katastrofalt, hvis de skal bruge Niels Lodberg og Kristian Bach Bak indtil sommerferien, hvor de så kan finde det perfekte match til en permanent løsning.

- Det er ikke den løsning, der peger mest frem, men de har gjort brug af interne forfremmelser tidligere.