FC København er dansk mester efter FC Nordsjælland-ydmygelse

Med et nederlag på 5-1 kan FC Nordsjælland ikke nå FC København, der kan kalde sig dansk mester.

For anden sæson i træk er FC København dansk mester i fodbold.

Det står klart, efter FC Nordsjælland mandag aften blev udspillet af Brøndby IF, der vandt med 5-1.

Med en 2-1-sejr over Viborg FF tidligere mandag, er FC København fire point foran de nærmeste forfølgere fra FC Nordsjælland, der altså ikke kan nå hovedstadsklubben på søndag i sidste runde af 3F Superligaen.

Dermed kan FC København fejre klubbens 15. mesterskab i Parken på søndag, hvor Randers FC gæster i 32. og sidste runde.

Samtidig kan klubben fejre at have vundet 'The Double', efter københavnerne for lidt over en måned siden vandt pokalfinalen over AaB.

FC København har vundet Superligaen for 15. gang. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

FCK's guldfejring startede allerede i holdbussen på vej hjem fra Viborg, hvor blandt andre Christian Sørensen havde tid til at sætte ord på den store bedrift.

- Det er noget, jeg aldrig troede var muligt. Vi har lige vundet 'The Double'. Der skal nok lige gå et par dage, før det er sunket ind. Men i aften skal jeg feste med den her fantastiske gruppe.

- Jeg er vanvittig stolt af mig selv, men ligeså meget den her gruppe af spillere. Sikke en rejse. Hold da op, siger Christian Sørensen.

Også anføreren Carlos Zeca er glad for mesterskabet, da det er et flot punktum i hans tid i klubben. Han fortsætter i græsk fodbold efter denne sæson, og han kalder det "et svært farvel".

- Det er ren glæde efter at slutte sådan her. De her drenge fortjener det bedste i verden, og jeg er glad på alles vegne, siger Zeca til Viaplay midt i guldfejringen på vej hjem.

FC Nordsjælland tabte 1-5 til Brøndby og smed dermed den sidste mulighed for at vinde det danske mesterskab. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Mesterskab fra baghjul

Dermed brast FC Nordsjællands gulddrøm, og det var tydeligt at se i spillernes ansigt og høre i de efterfølgende interviews fra blandt andre Jacob Steen Christensen.

- Jeg har svært ved at sætte ord på det lige nu. Det er en sindssyg trist følelse. At smide guldet væk på den måde var ikke lige det, vi havde forestillet os. Det gør ondt lige nu, siger Christensen.

Også anfører Kian Hansen havde svært ved at stå ved mandagens præstation på grønsværen.

- Først og fremmest tillykke til FCK. Jeg er skuffet over at vi ikke leverer bedre og kunne have give FCK kamp til stregen i næste runde, siger Kian Hansen til Viaplay.

FCN var otte point foran FCK ved vinterpausen, men blev altså overhalet af, hvad anføreren kalder en "kvalitetstrup".

Kian Hansen og resten af FC Nordsjælland-mandskabet kan dog trøste sig med, at de er sikre på sølvmedaljerne, da Viborg fortsat har fire point færre efter nederlaget til de danske mestre.

Derimod er der stadig kamp om bronzen. Viborg indtager i skrivende stund tredjepladsen med 50 point, men AGF med tre point færre har dog spillet en kamp mindre. Aarhusianerne kan derfor komme á point med Viborg, der har samme målscore, når de tirsdag møder Randers FC.

Du kan følge FCK's guldfejring i vores liveblog her.

Derudover kan du høre mere om FCK's mesterskabstriumf i tirsdagens udgave af DR Sportens podcast Tyvstart, som udkommer klokken 05.00.