FC København henter erstatning for landsholdsback hos FCN

Karlo Bartolec skal erstatte Peter Ankersen, som FC København forventer at sælge over sommeren.

FC København har fundet afløseren for landsholdsspilleren Peter Ankersen og hentet den kroatiske højreback Karlo Bartolec i FC Nordsjælland.

24-årige Bartolec har skrevet en kontrakt med FCK frem til sommeren 2023. Bartolec tiltræder efter sommerferien og får trøje nummer 17.

Bartolec fik sin fodboldopdragelse i Dinamo Zagreb, inden han skiftede til Lokomotiv Zagreb, før turen gik til Danmark og tre sæsoner i FCN.

Han fik debut for det kroatiske A-landshold i oktober og er også udtaget til den kommende landsholdssamling.

- Bartolec er en dynamisk og aggressiv højre back med store offensive kvaliteter. Han er fysisk stærk og har en stor løbekapacitet.

- Han er stadig ung, men har allerede spillet relativt mange kampe for FCN og lidt international fodbold med både dem og landsholdene i Kroatien, siger FCK-manager Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

Forventet salg af landsholdsspiller

Købet af Bartolec skal ses i lyset af det forestående salg af Peter Ankersen.

- Vi ved, at Peter Ankersen forlader os denne sommer, og vi har Varela på samme position, men vi er bevidste om, at hverken Varela eller Bartolec er klar til at spille samtlige kampe i næste sæson.

- Derfor har vi brug for at være dækket stærkt ind på den position, og det er vi nu, siger Ståle Solbakken.

- Vi har haft en lidt smal trup denne sæson, og planen er derfor at arbejde os hen mod en lidt bredere trup til den kommende sæson, og her er tilføjelsen af Bartolec et fint skridt, forklarer nordmanden.

SønderjyskE plukker FC Midtjylland-es

Også i det jyske har der været gang i svingdøren.

28-årige Rilwan Hassan har efter ti superligasæsoner i FC Midtjylland nemlig skrevet under på en etårig kontrakt i Sønderjyske med option på yderligere et år.

Med to danske mesterskaber og over 200 kampe i Superligaen er det et velkendt navn, som Sønderjyske skriver kontrakt med.

Sønderjyske-sportschef Hans Jørgen Haysen glæder sig over, at det er lykkedes at hive den offensive kantspiller til klubben.

- Rilwan Hassan har vist sig godt frem i Superligaen i mange sæsoner, hvor han i flere år også har spillet med om topplaceringer og det danske mesterskab.

- Vi ved, hvad han står for, og da vi fik muligheden for at hente ham til klubben, kunne vi ikke bare lade det gå vores næse forbi, for han er virkelig en spændende spiller, siger Haysen til klubbens hjemmeside.

Rilwan Hassan har i alt spillet 222 superligakampe og står noteret for 23 mål og 30 assister.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter