FC København skal spille to hjemmekampe uden tilskuere

Fodboldens Disciplinærinstans straffer FC København hårdt efter tilskueruroen på Brøndby Stadion 6. august.

FCK fans tænder romerlys under Superligakampen mellem Brøndby IF og FCK, Søndag den 6. august 2017. Mere end 100 tilskuere, der var med til at lave ballade i Brøndby, kan se frem til at få karantæne af FCK. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2017) (Foto: Claus bech © Scanpix)

FC København skal spille to hjemmekampe uden tilskuere efter tilskuerurolighederne ude mod Brøndby 6. august. Den ene hjemmekamp bliver en kamp mod Brøndby.

Fodboldens Disciplinærinstans har som følge af kampens hændelser fradømt FCK retten til tilskuere til den førstkommende hjemmekamp i Superligaen samt den næste hjemmekamp mod Brøndby.

FCK er derudover straffet med en bøde på 150.000 kroner samt en betinget dom på yderligere én hjemmekamp uden tilskuere.

Denne dom frafalder, hvis FCK ikke sanktioneres for en lignende overtrædelse inden udgangen af 2017/18-sæsonen.

Instansen har truffet sin afgørelse på baggrund af ovennævnte hændelser. Instansen skriver i kendelsen, "at der er tale om helt uacceptabel adfærd fra FC Københavns fans, der har bragt mennesker i fare og skadet dansk fodboldes renommé".

I domsafsigelsen anerkender Fodboldens Disciplinærinstans FCK's arbejde for at identificere de personer, der var involveret i urolighederne før og under kampen, samt at FCK med det samme tog afstand fra fansenes opførsel.

Brøndby har fået en straf på 75.000 kroner for fansenes brug af pyroteknik under kampen.

FCK og Brøndby kan appellere sagen til Fodboldens Appelinstans inden for de næste to uger.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve