FC Midtjylland fyrer cheftræner: 'Meget kaotisk'

Den spanske træner Albert Capellas er fortid i FC Midtjylland efter syv måneder i jobbet.

Den 55-årige Albert Capellas blev ansat i august sidste år. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Superligaklubben FC Midtjylland har opsagt samarbejdet med cheftræner Albert Capellas.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Den 55-årige catalaner blev ansat i august sidste år, men i "kølvandet af skuffende præstationer i 3F Superligaen" har FC Midtjylland valgt at lede efter en ny træner. Det fortæller administrerende direktør Claus Steinlein i en pressemeddelelse.

- Vi leverede en mindeværdig europæisk kampagne med højt topniveau og store resultater, men kigger vi på de nationale præstationer under Albert, har vi ikke taget den forventede udvikling, siger Claus Steinlein.

Albert Capellas sidste kamp for FC Midtjylland blev dermed weekendens 1-3-nederlag til Lyngby. Klubben indtager aktuelt en 9. plads i 3F Superligaen med to point op til top-6 og mesterskabsspillet.

FCM har ikke set fremgang fra sommerpausen og til nu, og efter grundig overvejelse er klubben nået frem til den erkendelse, at Capellas ikke er den rette træner fremadrettet, siger Claus Steinlein. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Tårer på Heden

Den spanske træner overtog cheftrænergerningen i FC Midtjylland som afløser for Bo Henriksen og den midlertidige efterfølger Henrik Jensen.

Albert Capellas er ikke enig i beslutningen om, at han og FC Midtjylland nu skal skilles, men ifølge pressemeddelelsen "accepterer" han valget efter en god tid i klubben.

- Det gør mig ked af det, at vi ikke er lykkedes i Superligaen, og jeg har haft et brændende ønske om at være med til at vende skuden, siger Albert Capellas, der takker alle i og omkring klubben for sin tid i FC Midtjylland.

Klubben har igangsat jagten på en ny cheftræner, men står et svært sted, fortæller administrerende direktør, Claus Steinlein.

- Vi har haft for stor udskiftning på cheftrænerposten, og det er vi ikke tilfredse med. Vi skal have fundet den rette træner, så vi sikrer kontinuitet, siger Claus Steinlein.

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul er overrasket over FC Midtjyllands beslutning, som virker "drastisk".

- Der må være noget galt internt forstået på den måde, at truppen er gledet fra ham, siger Andreas Kraul.

Han medgiver, at det ser skidt ud for FC Midtjylland, hvis man måler klubben på de seneste resultater.

- FCM havner sandsynligvis uden for top-6, men Capellas kom også til i løbet af sæsonen, og truppen stikker i mange retninger, understreger Andreas Kraul.

Albert Capellas debuterede med at vinde på Brøndby Stadion. Kort efter gennembankede midtjyderne det italienske storhold Lazio 5-1, men stabiliteten udeblev. (Foto: © Jose Sena Goulao, Ritzau Scanpix)

Tingene kan blive værre

Assistenttræner Niels Lodberg overtager cheftrænerjobbet, men FC Midtjylland leder efter en fast kandidat til posten. Lodberg står i spidsen for FC Midtjylland til weekendens kamp mod Silkeborg IF.

Ifølge Andreas Kraul er det endnu for tidligt at fælde en dom over, hvorvidt FC Midtjyllands valg var det rette, men det er "dybt interessant" for Superligaen.

- Det virker meget kaotisk og som noget, hvor der er en indbygget risiko for, at tingene bliver værre. Jo mere kaos, der er, desto mindre er sansyndligheden for, at holdet falder på plads, siger Andreas Kraul.

- FC Midtjylland er gået fra Bo Henriksen til Albert Capellas, hvilket var et stort skift i stilen på og uden for banen. Vi må bare se, hvor de nu går hen, og om truppen kan nå at følge med.

Albert Capellas nåede i alt 25 kampe for FC Midtjylland. Under catalanerens ledelse nåede klubben frem til 1/16-finalerne i Europa League, hvor man tabte til Sporting fra Portugal.