FC Midtjylland køber forsvarsprofil i Horsens

Bubacarr Sanneh skifter til FC Midtjylland til nytår, hvor han får en fireårig kontrakt.

Bubacarr Sanneh er fra 1. januar FC Midtjylland-spiller. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

AC Horsens mister en vigtig del af forsvarskæden til nytår.

Brølstærke Bubacarr Sanneh skifter 1. januar til FC Midtjylland på en fireårig kontrakt. Det skriver FCM på klubbens hjemmeside.

- Vi har sikret os en enormt dygtig duelspiller til forsvaret. Han er god i en-mod-en-situationer, og så er han fremadrettet, siger midtjydernes cheftræner Jess Thorup til fcm.dk.

- Han er som skræddersyet til vores system, og så er han vel ligaens stærkeste spiller på dødbolde, som er et vigtigt parameter her i FC Midtjylland.

Sanneh har været stærkt spillende i Horsens' centerforsvar i denne sæson, hvor man kun har lukket 19 mål ind i 15 kampe.

Det har været en af nøglerne til, at holdet øjeblikkeligt ligger på sjettepladsen, som giver adgang til mesterskabsslutspillet, hvis den fastholdes sæsonen ud.

Den 22-årige gambier kom til Horsens 2014 på en lejeaftale, som siden hen blev vekslet til en permanent aftale.

Skarp konkurrence

Det er indtil videre blevet til 99 kampe i den gule trøje med 14 mål til følge.

Han står desuden noteret for to A-landskampe for Gambia, for hvem han debuterede helt tilbage i 2013.

Ifølge FCM-sportsdirektør Svend Graversen var klubben ikke alene om at jagte forsvarsspillerens underskrift.

- Vi er meget tilfredse med at kunne hente Bubacarr Sanneh i skarp konkurrence med andre topklubber, lyder det fra Svend Graversen.

- Det viser, at FC Midtjylland er en attraktiv klub, hvor man som spiller har mulighed for at udvikle sig, spille med i europæisk fodbold og spille med om titler.

FCM indtager førstepladsen i Alka Superligaen, men kan blive overhalet af Brøndby, hvis holdet fra Vestegnen søndag slår FC København i Parken.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk