FC Midtjylland missede top 6, da Superligaen blev skåret over: Se alle weekendens mål her

Her få du overblikket og højdepunkter fra weekendens kampe i Superligaen.

Silkeborg og FC Midtjylland spillede søndag 3-3, og resultatet sender begge klubber i nedrykningsspil. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Søndag var der dømt dramatisk stoledans, da Danmarks bedste fodboldklubber skulle fordele afgøre deres skæbner.

Efter den sidste runde af 3F Superligaens grundspil står det fast, at FC Midtjylland ikke bliver en del af det gode selskab, men i stedet dumper ned i nedrykningsspillet, mens Brøndby på dramatisk vis sikrede sig en plads i top seks.

Herunder får du det samlede overblik, mål og højdepunkter fra weekendens kampe i landets bedste fodboldrække.

FC Midtjylland fik håbet knust til sidst

Der var drama til det sidste, da Silkeborg IF og FC Midtjylland begge gjorde, hvad de kunne for at indløse en billet til top seks og mesterskabsspillet.

Det endte dog med et 3-3-resultat, selvom FCM kortvarigt troede, de havde vundet i overtiden. Men et VAR-tjek afslørede, at Juninho var offside. Dermed skal begge klubber i nedrykningskampen, når næste fase af Superligaen begynder.

Brøndby sikrede top seks trods nederlag

Brøndby flirtede alvorligt med en tur uden for top seks, men trods en sejr på 1-2 til FC Nordsjælland spillede gæsterne sig med i mesterskabsspillet.

Ernest Nuamah stod for det afgørende mål i en aktion, hvor Brøndbys unge målvogter Mads Hermansen intet kunne gøre. Den landsholdsaktuelle keeper havde kort forinden holdt Brøndby på uafgjort med en tribleredning efter et straffespark, men kunne altså ikke afværge det sidste skud fra Nordsjælland.

Randers røg også med i topstriden med vital sejr

Randers var ligesom Brøndby i fare for at gå glip af top seks, men en scoring fra Björn Kopplin sikrede Kronjyderne en tur op i mesterskabsspillet efter dagens 1-0-sejr over AaB.

Omvendt blev AaB sendt tættere på nedrykning efter skuffelsen i Randers.

AGF spændte ben for OB's håb om et fynsk forår

OB skulle bruge en sejr i Aarhus for at drømme om top seks kunne realiseres, men missionen mislykkedes. I stedet blev hjemmeholdet AGF, som vandt 1-0 over fynboerne på et mål af angriberen Patrick Mortensen.

OB slutter dermed grundspillet på 9. pladsen, mens AGF blev nummer fire.

FC København fortsatte målformen i topstrid mod Viborg

I Parken satte FC København sin ottende sejr i træk på kontoen, da Viborg blev nedlagt med 2-1.

Topstriden var ikke just smuk, men FCK var effektive foran kassen. Først bragte Hakon Haraldsson hjemmeholdet i front, inden kantspilleren Mohamed Daramy scorede til 2-0.

Viborg reducerede ved Nils Mortimer, men formåede ikke at udligne, hvorfor det hele sluttede 2-1. FCK og Viborg beholder deres pladser som nummer to og tre.

Makienok sørgede for Horsens-point i bundopgør

Angriberen Simon Makienok sørgede for et vigtigt point til AC Horsens, da han udlignede til slutresultatet 1-1 efter en times spil.

Den tidligere Brøndby-angriber havde ikke scoret i 14 kampe for sin nye arbejdsgiver Horsens, men det lavede han altså om på i sidste runde af 3F Superligaen.