FC Midtjylland skiller sig af med Pione Sisto efter 'ærgerligt forløb'

Fodboldklubbens sportschef Svend Graversen håber, at kantspilleren kan få gang i sin karriere efter skiftet.

FC Midtjylland har solgt offensivspilleren Pione Sisto til tyrkiske Alanyaspor. (Foto: © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix, Ritzau Scanpix)

Den tidligere danske landsholdsspiller Pione Sisto er fortid i FC Midtjylland.

Det skriver fodboldklubben i en pressemeddelelse torsdag aften.

Her fremgår det, at den 28-årige offensivspiller er blevet solgt til tyrkiske Alanyaspor og skifter med omgående virkning.

- Det er ingen hemmelighed, at vi er meget ærgerlige og kede af Piones seneste forløb her i Midtjylland. Vi håber, at dette skifte kan være med til at få hans karriere tilbage på rette spor, siger FCM's sportschef Svend Graversen.

Fodboldchefen hentyder blandt andet til, at Pione Sisto ikke har spillet en kamp for FC Midtjylland siden november sidste år af flere forskellige årsager.

Først og fremmest har han døjet med en række skader, men historier uden for banen har ligeledes påvirket forholdet mellem spiller og klub.

I juli sidste år var Pione Sisto i skammekrogen hos FC Midtjylland: "Vi har et værdisæt og en kultur i FC Midtjylland. Det har vi haft nogle snakke med Pione om. Der må vi bare erkende, at det ikke er foreneligt med den måde, Pione agerer på," sagde Svend Graversen. (Foto: © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix, Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

'Jeg kan ikke tage det seriøst'

Pione Sisto vendte hjem til FC Midtjylland for tre år siden efter et sandt transferdrama. For hans spanske klub Celta Vigo havde egentlig indgået en aftale med Ulvenes danske konkurrenter fra FC København, men Pione Sisto ville altså hellere til Midtjylland.

Hjemkomsten blev dog aldrig den håbede succes, og i stedet endte Pione Sisto på bænken i Herning. I juli 2022 røg han en tur i skammekrogen og trænede ikke med FC Midtjyllands førstehold i 10 dage.

- Vi har et værdisæt og en kultur i FC Midtjylland. Det har vi haft nogle snakke med Pione om. Der må vi bare erkende, at det ikke er foreneligt med den måde, Pione agerer på, sagde sportschef Svend Graversen.

Uoverensstemmelserne fortsatte, og i marts fastslog direktør Claus Steinlein, at han ikke så nogen fremtid for kantspilleren i FC Midtjylland.

Han kunne også fortælle, at Pione Sisto havde takket nej til en række forskellige tilbud om at skifte væk fra klubben og desuden trænede for sig selv.

Det fik den tidligere landsholdsspiller til at rette kritik mod sin daværende arbejdsgiver.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, for jeg kan ikke tage det seriøst. Det er måske derfor, jeg ikke engang har været ude at sige noget, lød det i hans egen podcast, Inside by Sisto.

Men nu er Pione Sisto altså fortid i FC Midtjylland, og skiftet til Alanyaspor betyder, at han nåede at bidrage med 212 kampe og 46 mål i den danske klub.

Derudover tæller cv'et også 26 danske landskampe med ét mål til følge. Han startede blandt andet inde i VM-kvartfinalen mod Kroatien i 2018.