FC Midtjyllands fans kommer med homofobiske tilråb mod dommeren: Hør klippet her

DBU's disciplinærudvalg vil nu se på sagen.

Disciplinærudvalget under Dansk Boldspil-Union (DBU) overvejer at åbne sag mod FC Midtjylland.

Det sker, efter at der under midtjydernes kamp mod AGF blev sendt homofobiske tilråb i retning af kampens dommere. Det skriver politiken.dk.

Billederne og lyden fra kampen på det menneskefattige stadion bekræfter, at der efter AGF's scoring til 1-0 blev sunget "bøsser går i grønt" efter kampens dommere.

Det kan du høre i videoen øverst i artiklen.

Hos FCM har man også noteret sig de homofobiske tilråb, og klubben er allerede i gang med at finde frem til de ansvarlige.

- Vores sikkerhedschef er nu ved at med at gennemgå optagelserne fra vores kameraer, så vi kan finde frem til de rette personer og tage kontakt til dem, siger Mads Hviid Jakobsen, pressekoordinator i FC Midtjylland, til Politiken.

- Vi vil ikke finde os i, at der bliver råbt sådanne ting til vores kampe.

Dommeren har ikke indberettet tilråb

Angiveligt har kampens hoveddommer, Peter Kjærsgaard, ikke indberettet det, men det betyder ikke, at FCM ikke risikerer at få en sag på halsen.

Dommer Peter Kjærsgaard var målet for tilråbene. Her ses han i en tildligere kamp. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Disciplinærudvalgets formand, Jens Hjortskov, siger til Politiken, at man vil kigge på det.

- Vi kan godt tage en sag op af egen drift, når vi bliver gjort opmærksomme på, at der er noget, vi bør kigge på, siger Jens Hjortskov og understreger holdningen til homofobi i dansk fodbold.

- Der er en fuldstændig klar nultolerance over for homofobiske tilråb. Derfor vil jeg nu også bede DBU’s sekretariat finde ud af, hvad det her drejer sig om.

Kampen endte med en dramatisk 4-3-sejr til gæsterne fra AGF over førerholdet foran de få hundrede FCM-fans, der måtte lukkes ind grundet coronarestriktionerne.

Du kan se de øvrige højdepunkter fra kampen i videoen herunder.

/ritzau/