'FCK er Jacobs klub, så det var et spørgsmål om tid'

- Jacob er måske ung i jobbet i forhold til sin fødselsattest, men han kan sit håndværk, siger Jesper Fredberg.

Tirsdag ansatte FC København Jacob Neestrup som ny cheftræner på en kontrakt, der løber til sommeren 2026.

Det er ikke en overvældende mængde sildesalat, der pryder skuldrene hos FC Københavns nye cheftræner.

Jacob Neestrup er med afstand den yngste cheftræner i Superligaen, men samtidig er han manden, der skal håndtere det absolut største pres.

Den 34-årige københavner fik tirsdag stukket en kontrakt i hånden, der signalerer arbejdsro, tillid, og al den slags gode intentioner, som fyringen af Jess Thorup fint illustrerer ikke gælder som en garanti.

Foreløbigt indtil sommeren 2026 er Jacob Neestrup manden med tøjlerne i FCK.

Selv om han blot har halvandet år som cheftræner i rygsækken fra 1. division, så er Superligaens mindst erfarne træner ikke i tvivl om, at han kan løfte FC København ud af et dødvande, som klubben befinder sig i.

- På den korte bane handler det om at stabilisere vores niveau i Superligaen, så vi har mulighed for at spille med om titlen efter jul. Gennem vinterpausen handler det om at forberede og forbedre det udtryk, som FC København skal stå for. Vi skal være det bedste hold i Danmark.

- Staben og jeg har en spillergruppe med masser af kvalitet og potentiale, som jeg er overbevist om, at vi sammen kan forløse, siger Jacob Neestrup.

Kan sit håndværk

Samme overbevisning har Jesper Fredberg, sportsdirektør i Viborg FF, mens han forbereder sig på en tur i poolen på Mallorca.

Nyheden om Jacob Neestrups indtog på tronen som cheftræner i FC København gør hans tidligere chef glad, fordi de selv var nødt til at slippe ham i sin tid.

  • Jacob Neestrup debuterede for FC. København i 2007 på samme dag, som klubben blev dansk mester. (Foto: Johnny Pedersen © Johnny Pedersen)
  • Siden 1. januar 2021 har han været assistenttræner for FC København. En rolle, som han også havde i klubben fra 2018-2019. (Foto: Tobias Jørgensen)
1 / 2

Jesper Fredberg fik selv øjnene op for Jacob Neestup, da han var træner for FC Københavns U17-hold, og sportsdirektøren med en tættekam forsøgte at spotte landets næste store trænertalenter.

Da muligheden for at trække ham til Viborg og give ham ansvaret præsenterede sig, var sportsdirektøren ikke i tvivl.

- Han svarede godt fra sig, han var fodboldfagligt stærkt, han var tydelig i sin kommunikation, og det var det, jeg faldt for ved ham.

- Jacob er måske ung i jobbet i forhold til sin fødselsattest, men han kan sit håndværk. Han kan finde ud af at få sine ideer fra papiret og ud på banen. Ikke bare til sine spillere, men også staben. Derudover er han et rigtig godt menneske, som er ærlig og troværdig.

- Det var ikke altid, vi var enige, men vi kunne altid have en god snak om det, siger Jesper Fredberg.

FCK er Jacobs klub

Som cheftræner i Viborg fuldførte Jacob Neestrup blot én sæson, hvor det blev til en andenplads i 1. division.

59 point i 33 kampe var ikke nok til at sikre oprykning, da kun ét hold skulle med elevatoren op det år, men det er stadig en sæson, som man mindes med glæde i domkirkebyen.

Af samme årsag var Jesper Fredberg i sin tid ikke chokeret, da hans unge cheftræner rykkede familien tilbage til København for at blive assistenttræner i FC København halvandet år efter han ankom til Viborg.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at han nok skulle blive chef for FC København på et tidspunkt, men spørgsmålet har været, hvornår han skulle blive det.

Viborgs sportsdirektør Jesper Fredberg fik første gang øjnene op for Jacob Neestrup, da sidstnævnte stod i spidsen for U17-holdet i FC København. (Foto: Henning Bagger © Henning Bagger)

- Der er jo ikke nogen tvivl om, at FC København er Jacobs klub, så hvis der er én klub, han vil være cheftræner for, er det FC København. Jeg var ærgerlig over, at vi mistede ham, men forstod det godt.

- Han er ikke så erfaren som chef, men han har fået noget godt DNA med fra Viborg, så det skal nok gå godt. Han har det, der skal til, siger Jesper Fredberg.

En mand fra egne rækker

Den unge træners DNA er ikke kun påvirket af tiden vest for Storebælt hos Jesper Fredberg.

pressemødet umiddelbart efter ansættelsen handlede meget om Neestrups bånd til FCK. Klubben, han har arbejdet for i mere end ti år. Men også klubben, han selv har repræsenteret på grønsværen.

- Jeg har spillet i KB, siden jeg var otte år gammel, og efterfølgende har jeg været i alle ungdomsrækker.

- Jeg kender klubben og vores fælles historie indgående, og det kendskab skal være med til at hjælpe FC Købenavn fremad på ny, siger Jacob Neestrup.

Tirsdag klokken 16 blev den nye cheftræner vist frem for den lokale verdenspresse. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

Den nye mand i spidsen havde ikke håbet, at han ville få jobbet under omstændigheder som de, der gælder lige nu. Han ville selvfølgelig gerne overtage lige efter et mesterskab, som han siger.

Men nu er han her, og det giver alle i klubben en ny mulighed.

- Vi skal blive bedre, og det skal vi blive ret hurtigt. Præstationerne har været for svingende, siger han.

- Når jeg møder ind i morgen, forventer jeg, at der er spillere, der vil gribe, at der er kommet en ny træner. Det er deres chance. Det er ikke i morgen, det er nu. Hvis du vil være en del af FC København i fremtiden, så er det nu.

Første kamp for Jacob Neestrup og FC København er på hjemmebane i Superligaen mod AGF den 2. oktober.