FCK stormer mod mesterskabet efter komfortabel sejr i Farum

FC København slog mandag FCN med 3-0 i Farum. Viktor Fischer, Dame N'Doye og Robert Skov kom på tavlen.

FC København fortsætter kursen mod det danske mesterskab i sikker stil.

Mandag slog holdet FC Nordsjælland med 3-0 i Farum, og københavnerne har nu 11 point ned til FC Midtjylland på andenpladsen, inden midtjyderne senere mandag møder Brøndby.

Sejren i Farum var samtidig lidt af en milepæl for FCK-træner Ståle Solbakken. Det var nemlig første gang i ti forsøg, at den norske træner vandt en kamp på kunstgræsset i Farum.

FC Nordsjælland har endnu ikke vundet i mesterskabsspillet, hvor holdet indtager sjettepladsen og har seks point op til bronzen.

Robert Skov scorede sit 25. sæsonmål. mod FC Nordsjælland. (Foto: Tariq Mikkel Khan © Scanpix)

Kampen startede meget lige, men langsomt fik FC København tilkæmpet sig overtaget, og efter 26 minutters spil tog gæsterne også føringen.

Efter et flot gennemspillet angreb endte bolden til sidst hos Viktor Fischer, der uden problemer kunne sætte bolden i mål til 1-0. Jonas Wind stod for den fornemme assist.

Efterfølgende var FC Nordsjælland-backen Karlo Bartolec tæt på at udligne efter en stærk solotur, men det var i stedet FCK, der efter 33 minutter bragte sig foran på 2-0, da Dame N'Doye skubbede et hjørnespark i netmaskerne.

I anden halvleg levnede det dominerende FCK-mandskab ikke hjemmeholdet mange muligheder for at komme tilbage i opgøret, og efter 55 minutters spil kom det, der lignede afgørelsen.

FC Københavns Dame N'Doye ømmer sig efter at have gjort det til 2-0. (Foto: Tariq Mikkel Khan © Scanpix)

Her blev Robert Skov sendt alene igennem mod mål efter en fremragende aktion af Jonas Wind, og det udnyttede Skov til at gøre det til 3-0.

Selv om FCN var tæt på at reducere i et par omgange, så kom FCK-sejren aldrig i fare.

Gæsterne vandt dermed 3-0 og tog den femte sejre af fem mulige i mesterskabsspillet.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter