FCK’s juvel er udråbt som et af verdens største talenter - nu er han tæt på et dansk pas

Mohamed Daramy er den yngste målscorer i FC Københavns historie.

Mohamed Daramy jubler efter sin scoring under pokalkampen mellem FC København og FC Nordsjælland. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Med sit første mål i FC København-trøjen blev Nicklas Bendtner det selvfølgelige fokus for de danske medier efter sejren på 4-1 over FC Nordsjælland i pokalturneringens 1/8-finale torsdag aften.

Men på enhver anden aften havde Mohamed Daramy været den helt store historie.

Det er trods alt ikke hver dag, at et 17-årig talent fra klubbens egen ungdomsafdeling formår at score to mål og dermed være endog meget afgørende for FC Københavns avancement i turneringen.

At Daramys scoringer over en bred kam blev ignoreret til fordel for ’Lord Bendtners’ første fuldtræffer vidner imidlertid også om, hvor stort et talent FC København har på deres hænder. Daramy har nemlig allerede trukket overskrifter.

For mere end et år siden blev Daramy hovedstadsklubbens yngste målscorer. Bare 16 år og 263 dage gammel sendte Daramy bolden i mål i pokalturneringen, da FCK slog Viby.

Målet bekræftede det, der i fodboldeuropa længe havde været en offentlig hemmelighed: Daramy er en juvel.

Tæt på dansk statsborgerskab

Storklubber som RB Leipzig og PSV Eindhoven skulle angiveligt have forsøgt at lokke kantspilleren fra København, men indtil videre uden held. Og for en lille måned siden havde den britiske avis The Guardian Daramy med på listen over verdens 60 største talenter, der er født i 2002.

En liste, der tidligere år har talt navne som norske Martin Ødegaard, der sprudler i den spanske liga for Real Sociedad, hvor han residerer på en lejeaftale fra Real Madrid, og Jadon Sancho, det engelske megatalent, som Manchester United skulle være parat til at betale hen mod en milliard kroner for.

Tidligere i år har FC København haft Mads Bidstrup og Viktor Jensen på The Guardians liste, men modsat netop de to talenter kan Daramy endnu ikke bryste sig af at have dansk pas.

  • Real Madrid købte det norske talent Martin Ødegaard, da han var 16 år gammel. (Foto: Juan Herrero © Scanpix)
  • 19-årige Jadon Sancho forlod Manchester City til fordel for den tyske klub Borussia Dortmund, da han var 16 år gammel. Han har siden sprudlet i den tyske Bundesliga. (Foto: LEON KUEGELER © Scanpix)
1 / 2

For selvom han har boet hele sit liv i Danmark, er han ikke dansk statsborger, og han har derfor heller ikke repræsenteret Danmark på ungdomslandsholdsniveau.

Det kan der dog blive lavet om på inden længe. Daramys mor, der er fra Sierra Leone, har nemlig bestået prøven for at få dansk statsborgerskab.

Og hvis hun bliver dansk statsborger, inden FC København-talentet fylder 18 år, vil han automatisk også få statsborgerskab i Danmark.

- Vi har ventet snart tre år nu, og nu har vi endelig fået svar på, at vi står på listen (over personer, der er indstillet til at få dansk statsborgerskab, red.), siger Daramy og tilføjer:

- Det vil være rigtig fedt at blive dansk statsborger. Det vil være dejligt at komme på landsholdet og få den røde trøje på. Det vil betyde meget for min familie, hvis vi alle sammen fik dansk pas.

Daramy fylder 18 år den 7. januar. Han forlængede sin kontrakt med FC København i april, så den nu løber frem til 2022.