FCM-anfører forlader heden og drager på nyt eventyr: 'To år i udlandet er for lidt'

Erik Sviatchenko er solgt til den amerikanske fodboldklub Houston Dynamo.

Erik Sviatchenko forlader FC Midtjylland med godt to måneder tilbage af superligasæsonen. (Foto: © Erwin Scheriau, Ritzau Scanpix)

FC Midtjylland har solgt klubbens anfører Erik Sviatchenko til det amerikanske MLS-hold Houston Dynamo.

Det bekræfter den midtjyske fodboldklub på sin hjemmeside.

- Han har vundet tre danske mesterskaber, to pokaltitler og spillet næstflest kampe nogensinde for FC Midtjylland.

- Men nu er tiden i det midtjyske midlertidigt forbi for 31-årige Erik Sviatchenko, der efter sin anden periode i klubben skifter til den amerikanske MLS-klub, Houston Dynamo, lyder det i pressemeddelelsen.

Den danske stopper har skrevet under på en aftale, der løber hele 2024-sæsonen, hvori Houston Dynamo har en mulighed for at forlænge aftalen med yderligere et år.

Sportschef i FC Midtjylland, Svend Graversen, forklarer, at klubben ikke har ønsket at stå i vejen for spillerens ønske om et skifte til USA.

- Erik har haft lyst til et eventyr, og er nu blevet tilbudt en mulighed, der er god for både ham og FC Midtjylland, hvorfor vi har valgt at imødekomme det ønske, siger Svend Graversen til fcm.dk.

Erik Sviatchenko har spillet 12 af sine 14 sæsoner som senior for FC Midtjylland. Han spillede to sæsoner i Celtic fra 2016 til 2018. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Muligheden var 'bare for god'

Erik Sviatchenko, der har spillet 325 kampe for ulvene fra Herning, forklarer, at han ikke kunne sige nej til tilbuddet fra den texanske klub. Et udlandsophold tidligere i karrieren hos Celtic viste sig ikke at være nok.

- Den her mulighed har bare været for god og for stor en oplevelse for mig og min familie. Jeg lever kun et liv og har kun en karriere, siger Erik Sviatchenko til klubbens hjemmeside.

- Jeg har en følelse af, at to år i udlandet er for lidt, og jeg kan mærke en trang efter at prøve mig af i uvante rammer igen. Det er noget, jeg har haft mulighed for flere gange siden 2018, men jeg har altid accepteret, at en handel skal komme alle parter til gode, og det gør den så nu.

Den 31-årige forsvarsspiller forlader heden kort efter et af de mørkeste kapitler i klubbens historie, da det ikke lykkedes FC Midtjylland at spille sig i mesterskabsspillet.

– Lige nu er vi et sted, hvor der skal skabes et nyt fundament som klub. Vi har kæmpet med tingene, og selvom der har været nogle store højdepunkter i Europa, havde jeg naturligvis ønsket, at mit skifte fandt sted på et tidspunkt, hvor alt var godt, siger Erik Sviatchenko.

Houston Dynamo oplyser, at skiftet først er gået igennem, når der er styr på transfercertifikat og visum.