FCM er tilbage på førstepladsen efter overbevisende sejr i midtjysk lokalopgør

FC Midtjylland vandt fredag aften 3-0 mod Silkeborg i 3F Superligaen.

Silkeborg IF har indtil nu imponeret i denne superligasæson, men fredag aften fik oprykkerne en fodboldlektion af FC Midtjylland.

Hjemme på MCH Arena vandt FCM stensikkert med 3-0, og Silkeborg, som før opgøret var ubesejret i Superligaens fem første kampe, kunne slet ikke matche hjemmeholdets niveau.

FCM kombinerede sig igennem Silkeborgs defensiv, der ellers har været stærk i sæsonstarten, og efter en tidlig straffesparksscoring blev det op ad bakke for gæsterne.

Kent Nielsens mandskab forsøgte ellers som vanligt at spille frisk til, uden at det dog blev til scoringer.

Med de tre point overtager FCM førstepladsen fra Randers FC med 15 point, inden kronjyderne skal i aktion i weekenden. Silkeborg er nummer seks med syv point.

Der var kun ét hold på banen i kampens begyndelse.

Allerede efter fem minutter blev FCM’s kantspiller Gustav Isaksen nedlagt i feltet, og brasilianske Evander eksekverede køligt straffesparket.

Silkeborg kunne ikke følge midtjydernes hurtige boldomgang, og hjemmeholdet skabte chancer efter behov i de første 20 minutter.

Anders Dreyer spillede en solid kamp mod Silkeborg fredag aften. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

Gæsterne kom op i gear, men alligevel var det FCM’s Pione Sisto, som kunne øge til 2-0 i første halvlegs overtid.

Det skete efter fornemt forarbejde fra Anders Dreyer, der driblede til baglinjen og tippede bolden hen over forsvarsspillerne. Sisto stod umarkeret foran mål og headede bolden i et halvtomt net.

Silkeborg viste lovende takter efter pausen, hvor holdet fik etableret en sikker boldomgang.

Oprykkerne kombinerede sig tættere på modstanderens mål, hvor det var tæt på at bære frugt, men endnu en gang blev udeholdet straffet.

Anders Dreyer afsluttede en flot kontra med to knivskarpe sparkefinter og bragte FCM på slutresultatet 3-0.

/ritzau/

FacebookTwitter