FCM forgyldes i teenager-rekordhandel

FC Midtjylland har solgt Andreas Poulsen til tyske Borussia Mönchengladbach i en handel, der kan sende over 45 millioner kroner til den jyske hede.

Andreas Poulsen (højre) er fortid i den danske Superliga, da han skifter til den tyske Bundesliga. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

FC Midtjylland endte med at stå med guldet, da Superliga-sæsonen var færdig i maj, og nu er klubben igen blevet forgyldt.

Denne gang er det i form af et spillersalg, da FCM har sendt 18-årige Andreas Poulsen til Bundesliga-klubben Borussia Mönchengladbach i en rekord-handel.

Det fortæller Svend Graversen, der er sportsdirektør i FC Midtjylland.

- Vi taler om et beløb, som gør ham til den dyreste danske teenager i Superligaen, og det er et beløb, der kan løbe op til over seks millioner euro (cirka 44,7 millioner kroner, red.), hvis alle bonusordninger træder i kraft, og FC Midtjylland er sikret et beløb på over fire millioner euro (cirka 29,8 millioner kroner, red.) for handlen, siger sportsdirektøren.

Det flotte salg skæpper godt i klubkassen, og FCM er da også stolt over, at det nu er en realitet.

- Der er klubber ude i Europa, der vil betale store beløb for spillere i FCM, og i Andreas’ tilfælde er det så en klub i Bundesligaen. Det er vi stolte over, og vi er også ydmyge over, at vi igen har lavet et stort transfer med en ung mand, som har sin fodboldfremtid foran sig.

Andreas Poulsen bestod mandag lægetjekket hos Borussia Mönchengladbach, og tirsdag var der officiel kontraktunderskrivelse. 1. juli tiltræder han officielt i den tyske klub, og hovedpersonen ser frem til den nye udfordring, fortæller han.

- Det har været lidt svært at falde i søvn om aftenen på det seneste, siger Andreas Poulsen i en pressemeddelelse, siger Poulsen, der har fået sin fodboldopvækst på FC Midtjyllands akadeimi.

- Selvfølgelig bliver det hårdere dernede, men jeg glæder mig, og jeg ser frem til at lære masser af nye ting.

Andreas Poulsen spiller på venstrekant eller som back, han står noteret for 13 kampe på FC Midtjyllands førstehold, og han har skrevet kontrakt for fem år med Mönchengladbach.

Han bliver holdkammerat med danske Jannik Vestergaard, der i disse dage er med A-landsholdet til VM-slutrunde i Rusland.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter