FCM-træner før Gorms Guldkamp: FCK er storfavorit

Superligaens tophold, FC København, er storfavorit til guldet, mener FCM-træner Jess Thorup.

Ståle Solbakken (tv) er storfavorit til guldet, mener Jess Thorup. (Foto: Grafik: DR Sporten © (c) Scanpix)

Når klokken runder 22 i torsdag aften, vil vi alle formentlig være lidt klogere på, hvor Superliga-guldet ender i denne sæson. I det mindste vil være klogere på styrkeforholdet mellem to af titelkandidaterne.

MCH Arena lægger nemlig i aften græs til den udsatte kamp mellem FC Midtjylland og FC København, der egentlig skulle være spillet i efteråret, men som blev aflyst på grunden af stormen Gorm.

Nu er det så tid til at få fordelt pointene mellem sidste års guld- og sølvindere, og hjemmeholdets træner Jess Thorup spiller inden kampen presset over på FC København, der er nummer et i tabellen.

Sådan så det ud i slutningen af november, da Gorm aflyste kampen. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

- De har haft en god opstart med gode testkampe, og så havde de et godt efterår. Så de ligger vel fortjent, hvor de skal. Så bliver det vores opgave at hente dem, og det vil vi gøre noget ved torsdag, siger Jess Thorup til Ritzau.

- De ser stærke ud, og de har en af de stærkeste trupper, man har set i ligaen i mange år, så de er storfavoritter til at vinde guldet.

FC Københavns cheftræner Ståle Solbakken er ikke meget for at snakke om favoritværdighed i guldkampen, men han forsøger derimod at nedtone betydning af at kunne slå FC Midtjylland i aften.

- Det er altid godt at have et forspring, men jeg tror ikke, at spillerne tænker så meget på det. Det er nok mest på forhånd. Når først kampen er i gang, tænker de ikke på, om forspringet er på tre, seks eller ni point, siger Ståle Solbakken til Ekstra Bladet.

Mulige debutanter

FC Midtjylland må stadig undvære målmand Johan Dahlin og midtbanedynamo Petter Andersson, der begge er ude med knæskader. Derimod er der mulige debuter til Daniel O’Shaugnessy og Harmeet Singh.

FC København har udtaget samme 18 spillere som til forårspremieren mod Esbjerg. Skadeslisten består dermed fortsat af målmand Stephan Andersen, Youssef Toutouh, Per Nilsson og unge Marcus Mathisen.

Kampen mellem FC Midtjylland og FC København begynder klokken 20.00 og kan ses på TV3+. Du kan også følge opgøret i LIGA på P3 eller som tekstopdateringer her på dr.dk/sporten.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve