Fejler FC Midtjylland i fredagens playoff-brag bliver sæsonen 'et kaos-år'

FC Midtjylland møder fredag aften lokalrivalerne Viborg i en direkte duel om pladsen i Conference League-kvalifikationen.

Superligatopscorer Gustav Isaksen og FCM møder fredag Viborg i playoff-finalen til Conference League-kvalifikationen. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Kærligheden de to klubber imellem, Viborg og FC Midtjylland, er svær at få øje på.

Lokalrivalerne vil så hjertens gerne besejre hinanden på banen og samtidig belære den anden part om, hvad der er det "rigtige" Midtjylland.

Derfor rummer fredagens playoff-finale om en plads i Conference League-kvalifikationen, hvor mesterskabsspillets nummer fire møder vinderen af nedrykninggruppen, også noget ekstra, mener Andreas Kraul, DR Sportens fodboldkommentator.

- For mange er det nok et underkendt derby i dansk fodbold, siger Andreas Kraul.

Det potentielle europæisk eventyr må ikke underkendes, da det rummer stor økonomi og også muligheden for at rokke ved bundlinjen efter årets superligasæson.

- Det er en kamp, der kan ende med at definere de to holds sæson. Det hold, der vinder, kan se tilbage på et år, hvor det vil være med plus. Selv FC Midtjylland på en eller anden bizar måde, selvom de missede mesterskabsspillet, siger Andreas Kraul.

- Men hvis FCM misser, vil man sige, at det var et kaos-år. En rendyrket sløj sæson.

Gustav Isaksen i dyb frustration, da FC Midtjylland i marts missede pladsen i top-6. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Herningenserne definerer nemlig sig selv som tophold, der spiller europæisk fodbold. Ind- og udadtil er det vigtigt bevare den identitet, understreger DR Sportens fodboldkommentator.

Derfor smerter det dem også, at de skal køre til Viborg en fredag aften for at komme med i det finere selskab.

- Det er lidt noget, de normalt griner af og siger, at AGF plejer at gøre, siger Andreas Kraul.

Nogenlunde samme slutning laver holdets cheftræner, Thomas Thomasberg, i klubbens egen optakt til braget.

- Midtjylland skal i Europa hvert eneste år. Det har vi en mulighed for at komme, så det vil være et plaster på såret i forhold til ikke at komme i top seks, siger Thomasberg, der samtidig påpeger, at FCM i fremtiden "ikke skal være afhængige af én kamp for at komme i Europa".