Fest i Nørreskoven: Vejle er tilbage i Superligaen

Efter et års fravær er Vejle Boldklub tilbage i Superligaen. Det skete med en hjemmesejr over Nykøbing FC.

Vejle Boldklub er rykket op i Superligaen efter et års fravær. Det blev naturligvis fejret, da det blev en realitet med en 1-0-sejr mod Nykøbing FC. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Vejle Boldklub er tilbage i landets bedste fodboldrække.

På hjemmebane blev det tirsdag aften til en 1-0-sejr over Nykøbing FC på et langskudsmål af Ylber Ramadani.

Ylber Ramadani jubler efter at have scoret kampens enlige mål. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Samtidig gjorde Viborg FF ellers sit for at bevare lidt spænding ved at vinde 4-1 hjemme over Vendsyssel FF.

Men da der er ni point mellem nummer et og to i 1. division, kan Vejle ikke længere hentes med to runder tilbage af sæsonen.

Gennem et stykke tid har Vejle lignet oprykkeren fra den næstbedste række. Men fra starten af opgøret mod Nykøbing var det svært at få øje på.

Afleveringerne var upræcise, og en reel scoringsmulighed var der ikke i første halvleg, hvor Vejle-træner Constantin Galca var ved at råbe sig hæs.

Fra starten af anden halvleg så Vejle bedre ud, og det udmøntede sig i et par fine optræk til chancer.

Og efter 57 minutter brød jublen løs på stadion, da Yannich Storch i Nykøbings mål tabte Ylber Ramadanis langskud ind i eget net. Et kæmpe drop af keeperen.

Knap ti minutter senere havde Mathias Kristensen en stor chance for at udligne, men den 201 centimeter høje angriber headede akkurat sit forsøg forbi mål.

Mod slutningen forsøgte udeholdet at bringe flere folk fremad for at fremtvinge en udligning, men i stedet gav det blot mere plads til hjemmeholdets offensive kræfter.

Vejle-angriberen Kjartan Finnbogason var et par gange tæt på at øge føringen, men Yannick Storch viste større årvågenhed end tidligere i halvlegen.

Med 1-0-sejren kan Vejle fejre, at oprykningen til Superligaen er en realitet.

Vejle-anfører Jacob Schoop var en lettet mand efter kampen var slut, og oprykningen en realitet.

- Det er ikke andet end et år siden, vi sad og græd i omklædningsrummet og holdt om hinanden, og kiggede hinanden i øjnene og sagde, at vi skulle tilbage, og det skulle være hurtigst muligt. Så den følelse af, at stå her, det er ubeskriveligt.

- Det har været lidt af en rutsjebanetur for os, først med oprykning, så nedrykning og nu oprykning igen. Lad os håbe den rutsjebanetur stopper her, og vi kan holde fast i Superligaen, siger Jacob Schoop.

Vejle-træner Constantin Galca fik naturligvis en lufttur, da oprykningen blev en realitet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Også den unge midtbanespiller Arbnor Mucolli var yderst tilfreds med oprykningen til Superligaen.

- Vejle er en fodboldby hele vejen igennem, og det er dejligt at gøre alle mennesker her i byen glade. Vi er stolte over det her, og det tror jeg også, alle i og omkring byen er, siger Arbnor Mucolli.

Se Vejlespillerne fejre oprykningen i omklædningsrummet i videoen.

/ritzau/

Facebook
Twitter