Fiaskoen gør ondt i FC Midtjylland: ’Jeg er virkelig ked af det’

FC Midtjylland missede endegyldigt muligheden for 3F Superligaens mesterskabsspil i grundspillets sidste runde.

Tribunerne og græstæppet på Silkeborgs stadion er lavet af plastik, men ulykken var ægte.

Søndag agerede Jysk Park arena for FC Midtjylland forfejlede grundspil i 3F Superligaen, som blev knust efter 3-3 mod hjemmeholdet Silkeborg IF. Bedrøvelsen var tydelig på repræsentanterne fra FC Midtjylland, som efterfølgende stillede op til interview.

Den unge profil Gustav Isaksen, som scorede to mål, forsøgte sig med et afvæbnende smil, inden ansigtet skiftede til et alvorligt udtryk.

- Jeg er virkelig ked af det. Det gør sgu ondt ikke at komme med i top seks og dermed gå glip af de sjove kampe, siger Gustav Isaksen til DR Sporten.

FC Midtjylland var undervejs i kampen på vej i mesterskabsspillet, hvilket spillerne kunne fornemme på publikum.

Jublen brød for alvor løs, da indskiftede Junihos scorede til 4-3 i overtiden, men efter et VAR-tjek blev det omstødt for offside.

At det ikke blev til en plads i de sjove luftlag, er FC Midtjyllands egen skyld, forklarer Gustav Isaksen.

- Vi snakker hele tiden om, at vi skal vinde mesterskaber og være i toppen af dansk fodbold. Det har vi ikke mulighed for nu. Vi skal gå efter 7. pladsen, se frem mod næste sæson og genopbygge vores hold, siger han.

FCMs Gustav Isaksen ærger sig efter 3-3 i superligakampen mellem Silkerborg og FC Midtjylland i Silkeborg søndag den 19. marts 2023. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

'En af de rigtig sorte dage'

FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein, var også nedttryk. Klubben har eksisteret i 24 år og har med mesterskaber og europæisk deltagelse haft mange gode stunder, men den 19. marts 2023 var et tungt lavpunkt.

- Det er uacceptabelt, at vi misser mesterskabsslutspillet med denne trup og budget. Det er langt fra vores egne forventninger og en af de sorteste dage, siger Claus Steinlein, som du også kan se i videoen herunder.

Pilen peger på FC Midtjylland selv. Klubben, som fyrede sin cheftræner Albert Capellas i sidste uge, skal nu finde ud af, hvordan man kan gøre tingene bedre og atter vende tilbage til topstriden.

- Det er mere nuanceret, end at man kan sige, at det er hans, min, spillernes eller dommerens skyld. Vi må se på os selv og sige, at vi er fælles om at have svigtet i denne sæson, understreger Claus Steinlein.

I videoen herunder kan du se og høre Claus Steinlein sætte ord på FCM's situation.

Ulvene fra Herning er i skrivende stund på jagt efter en permanent cheftræner, som man håber på at finde i den kommende landsholdspause.

Assistenttræner Niels Lodberg har midlertidigt overtaget tjansen indtil da, og han var selvsagt skuffet efter dagens resultat mod Silkeborg, hvor han kom "hele følelsesregistret igennem".

- Vi er ikke endt i denne situation efter en enkeltstående situation, men over mange kampe. Der venter en god landsholdspause, hvor vi kan få lidt ro på. Jeg er sikker på, at vi kommer styrket ud og går 100 procent efter 7. pladsen, siger Niels Lodberg.