Fifa vil udvide VM allerede i 2022

Gianni Infantino arbejder på at udvide VM-slutrunden i Qatar i 2022 til 48 hold, hvilket vil kræve medværter.

Fifa-præsident, Gianni Infantino, vil udvide VM til 48 hold allerede i 2022, når der er slutrunde i Qatar. (Foto: MOHD RASFAN © Scanpix)

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har for længst vedtaget at VM i fodbold skal udvides fra 32 til 48 hold fra 2026.

Udvidelsen kan dog allerede ske, når ørkenstaten Qatar er VM-vært om fire år. Fifa-præsident Gianni Infantino arbejder lige nu på højtryk for at fremrykke udvidelsen.

- Vi er i gang med at se på det. Hvis det er muligt, så hvorfor ikke? siger Infantino.

Qatar blev tildelt VM i 2022 tilbage i 2010 og har planlagt efter en slutrunde med deltagelse af 32 hold. Hvis VM udvides, så kræver det ifølge Infantino, at andre lande tæt på Qatar bliver medværter.

- Vi må se på, om det kan lade sig gøre. Vi taler i øjeblikket med vores venner i Qatar og med andre venner i regionen for at se, om det kan lade sig gøre, fortæller præsidenten.

- Hvis ikke, så har vi i det mindste forsøgt. Vi forsøger, fordi vi altid er nødt til at gøre tingene på en bedre måde, siger han.

Qatar har haft uenigheder med flere nabolande i Mellemøsten, hvilket har ført til diplomatiske sanktioner fra en lang række lande. Blandt andre Saudi-Arabien og Egypten.

VM i 2026, hvor udvidelsen med garanti træder i kraft, afholdes i USA, Canada og Mexico.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter