Firma bag Superliga-struktur anbefaler pointhalvering

Hypercube, der var med til at udforme den nye struktur i Superligaen, vil have halveret klubbernes point efter 26 kampe for at skabe ekstra spænding.

Federico Santander og FC Københavns forspring i toppen af Superligaen ville være på seks fremfor 12 point efter 26 kampe, hvis Hypercubes forslag var en realitet. (Foto: © TONY BRØCHNER, Scanpix)

Efter mere end 20 år med 12 hold i Danmarks bedste fodboldrække blev Superligaen i sommer udvidet til 14 hold og tilføjet slutspil i både top og bund.

Det hollandske analysefirma Hypercube var med til at udtænke strukturændringen, men allerede inden inden første sæson med den nye Superliga-model er færdigspillet, foreslår firmaet en ændring.

Hypercube vil have halveret klubbernes pointantal efter grundspillets 26 spillerunder for at øge spændingen og jævnbyrdigheden i slutspillet.

- Lige nu skudt fra hoften vil jeg anbefale, at Superligaen genovervejer, om man skal tage alle sine point med videre fra første runde. Vi har set, at det har været succesfuldt at halvere pointene i Polen, Rumænien og i Belgien, siger Hypercube-direktør Pieter Nieuwenhuis til BT.

Evaluering efter næste sæson

Havde man halveret pointene efter grundspillet i denne sæson ville eksempelvis FC Københavns forspring til Brøndby være mindsket fra 12 til seks point efter 26 kampe og dermed åbne mesterskabskampen op.

Men Divisionsforeningen afviser, at en ændring kan komme på tale foreløbig.

- Vi ville jo kun ændre noget, hvis der er noget decideret galt med strukturen, men det er der ikke. Al debat og alle forslag må vi tage efter to sæsoner. Sådan er aftalen, siger direktør Claus Thomsen til BT.

Da den nuværende struktur trådte i kraft forventede både Hypercube og Divisionsforeningen stor vækst i tilskuertallene.

I stedet er den igangværende sæson indtil videre den dårligste rent tilskuermæssigt i Superliga-historien.