Følg Superligaen live lige nu

Der er stor spænding i superligaens sidste spillerunde. Følg kampene live lige nu - enten i radioen eller på nettet. Eller se AaB-HB Køge live på DR1.

Bliver det Sønderjyske, AGF eller Randers, der rykker ned? Få svaret i Sport på 3eren eller vælg din kamp herunder. (Foto: DR / Scanpix © DR)

Efter 1. halvleg af dagens Superligakampe er AGF fortsat under nedrykningsstregen. Århusianerne er nede 0-1 mod OB. Randers er også bagud 1-2 på hjemmebane mod Brøndby, men det betyder jo ikke så meget for kronjyderne, så længe AGF ikke er på sejrskurs mod OB. I Parken er stillingen mellem FC København og SønderjyskE 1-1.

Esbjerg ligger til bronze - i hvert fald i pausen, da holdet fører 2-0 mod FC Nordsjælland.

Du kan se AaB-HB Køge live på DR1: Se med her via nettv.

Du kan følge alle kampe live i Sport på 3eren: Klik her og lyt med.

Eller du kan følge kampene live-i-tekst:  Vælg en kamp her højre.

 

Fakta om dagens kampe

Der er faktisk ikke en eneste af dagens kampe, hvor mindst et af holdene har noget på spil.

Bronzeregnskabet ser således ud:

Brøndby og Esbjerg ligger side om side før sidste spillerunde, og begge mandskaber har tilmed den samme difference i målscore, men Brøndby fører på grund af flest scorede mål. AaB halter to point efter.

Nedrykningsregnskabet ser således ud:

AGF ligger inden søndagens kampe på 11.-pladsen og har to point op til Randers på tiendepladsen og tre til Sønderjyske på niendepladsen.

Her er et par nøgleord om betydningen af de enkelte kampe.

Randers - Brøndby

Er helt klart rundens kamp, da den både får betydning for nedrykning og bronzekampen. Samtidig er der den finesse ved opgøret, at Randers er på andenpladsen i det såkaldte fairplay-regnskab, hvor Brøndby er nummer tre (FCK på førstepladsen har ikke brug for Europa League-billetten via fairplay-regnskabet.)

Esbjerg - FC Nordsjælland

EfB er á point med Brøndby og dermed i spil til bronze og Europa League-billet. Målscoren kan komme til at afgøre spillet om tredjepladsen.

FC København - Sønderjyske

Sønderjyske kan ligesom Randers selv afgøre, om de vil blive i rækken. Men mon ikke FC København gerne vil fejre guldet med en sejr i Parken.

AGF - OB

AGF kan ikke selv afgøre noget, men skal som minimum vinde for bare at have en chance for overlevelse. Men en sejr er måske ikke engang nok (se mere herunder).

AaB - HB Køge

Med sejr til AaB og pointtab til BIF og EfB er det pludselig AaB, der tager tredjepladsen. AaB kan dog ikke afgøre det selv.

FC Midtjylland - Silkeborg

Umiddelbart ikke det store på spil - MEN - hvis FC Midtjylland fastholder sjettepladsen, er holdet sikret en hjemmebane-kamp mere i næste sæson.

 

Bunden af SAS Ligaen efter 32 runder:

8. FC Nordsjælland, 42 point, mål: 37-38 9. Sønderjyske, 41 point, mål: 31-34 10. Randers FC, 40 point, mål: 36-40 11. AGF, 38 point, mål: 36-44 12. HB Køge, 18 point, mål: 30-69

AGF rykker ned, hvis...

... Randers vinder over Brøndby, og Sønderjyske spiller minimum uafgjort mod FC København.... Randers spiller uafgjort mod Brøndby, og AGF ikke vinder med minimum fire mål i deres sidste kamp mod OB.... de ikke selv får tre point mod OB.

AGF redder livet i SAS Ligaen, hvis...

... de vinder med minimum to mål over OB, og Sønderjyske samtidig taber med tre mål eller flere mod FC København.... de vinder over OB, og Randers taber mod Brøndby.... Randers spiller uafgjort mod Brøndby, og AGF selv vinder med minimum fire mål over OB.

Facebook
Twitter