Fra Afrika til Skive: Sønderjyskes unge træner har masser af erfaring

Jakob Michelsens karriere trækker tråde til Yaya Touré, Skive, Sønderjylland og Tanzania.

Jakob Michelsen

På papiret ser det ud til at Sønderjyske har fundet det alle arbejdsgivere leder efter, når de slår en ledig stilling op; kombinationen af ungdommelighed og erfaring.

34-årige Jakob Michelsen er en mand, som har prøvet lidt af hvert som fodboldtræner til trods for, at han stadig har alderen til at kunne spille med banen.

- Jeg havde mit første trænerjob for 20 år siden, da jeg startede som assistenttræner som 14-årig for et ungdomshold og fik min første fuldtidskontrakt som fodboldtræner for otte år siden, siger Michelsen til DR Sporten.

Spillet mod Yaya Touré

Sønderjyske har hentet Jakob Michelsen i 1. divisionsklubben Skive, men tidligere har han også fungeret som cheftræner i Hobro, stået i spidsen for flere U-landshold i Tanzania og han var også i en periode assisterende landstræner for det afrikanske lands A-landshold, da det var under ledelse af Kim Poulsen.

Og det har givet ham tonsvis af erfaring og mod på at arbejde under det pres og den bevågenhed, der følger med jobbet som cheftræner for en superligaklub.

- Jeg har været på den internationale scene og har spillet for 60-70.000 mennesker og mod verdensstjerner som Yaya Touré via mit virke i Tanzania og spillet U-landskampe foran 40.000 mennesker, så jeg glæder mig til presset og ser det som et privilegium, at der er så mange der følger med i, hvad man render og laver, siger Jakob Michelsen.

Ingen revolution

Michelsen er selv sønderjyde og har fulgt Sønderjyske på sidelinjen i mange år. Og han kan lide, hvad han har set, og derfor er der heller ikke planer om at komme ind og begynde at lave om på en hel masse i klubben.

- Det vigtigste er resultaterne og at vi spiller superligafodbold. Jeg kommer ikke ned og skal revolutionere det hele. Så der kommer ikke en masse nye ting, hvor vi skal til at dominere alle kampe. Vi tager udgangspunkt i det materiale, vi har, og så ser vi på, hvordan vi selv kommer til at se godt ud og modstanderen kommer til at se knap så godt ud, forklarer Michelsen.

Jakob Michelsen gør sæsonen færdig med Skive inden han tiltræder på en toårig kontrakt hos Sønderjyske den 1. juli.

Facebook
Twitter