17-årig FCK'er vendte topbrag på fem minutter: 'Svært at beskrive'

Fodboldspilleren Roony Bardghji scorede to mål på fem minutter i afslutningen af søndagens 3F Superliga-brag mellem FC København og Brøndby.

Det lignede langt hen ad vejen, at Brøndby skulle løbe med de tre point og også placere sig øverst i fødekæden af det danske fodboldhieraki, da klubben fra Vestegnen søndag eftermiddag tog imod lokalrivalerne fra FC København.

Sådan skulle det dog ikke gå.

I kampens 80. minut hoppede den blot 17-årige FC København-spiller Roony Bardghji i støvlerne, bandt snørebåndene og luntede - efter et par dessiner fra træner Jacob Neestrup - ud på græstæppet i Brøndby.

Håbet fra de danske mestres træner var velsagtens, at hans purunge offensivspiller kunne være med til at sætte fut under kedlerne.

Og det gjorde han så.

Med to mål på blot fem minutter fik Roony Bardghji i opgørets døende minutter bragt stillingen fra 2-1 til 2-3, og da dommeren kort efter fløjtede af, endte FC København derfor i stedet med at trække det længste strå.

En dramatisk afslutning, og den 17-årige hovedperson selv har da også stadig svært ved at tro, hvordan han og holdet på så kort tid fik vendt kampen på hovedet.

- Jeg ved det ikke, det er svært at beskrive. Jeg er bare utroligt glad for at komme ind og bidrage. Vi spiller ikke så godt til at starte med, men vi kommer stærkt tilbage, siger Roony Bardghji.

Du kan se de to scoringer i videoen i toppen af artiklen. Alle kampens højdepunkter kan du se i videoen herunder:

Fra sin plads på bænken så den 17-årige svensker sit hold komme bagud ad to omgange.

Da han hen mod slutningen af kampen blev bedt om at trække i spillertøjet, var han derfor topmotiveret og havde også luret et par fifs.

- Det er klart, at det er hårdt at sidde på bænken, for man vil altid bidrage. Men da jeg sad derude, tænkte jeg bare, at når jeg kommer ind, skal jeg gøre det og det, siger han.

Ros fra træneren

De to mål fra den unge offensivspiller glæder selvsagt FC Københavns træner Jacob Neestrup.

Han er dog mest af alt "imponeret over den måde, holdet rejste sig". Og her spillede Roony Bardghji en afgørende rolle, mener han.

- Han er bare en klassespiller, og han også skuffet over, at han ikke skulle starte inde. Det var det samme med Claesson.

- Så det var bare fantastisk, at de kom ind og gjorde så stor en forskel, som de gjorde, siger FC København-træneren.