GRAFIK Så langt er FCK og Brøndby foran alle andre

Sat op grafisk er det tydeligt, at Superligaen domineres af to hold.

Superligaens grundspil efterlod en tydelig konklusion efter de 26 runder. FC København og Brøndby er i den grad stukket af i toppen. Se grafikken herunder.

På tredjepladsen finder man Lyngby og SønderjyskE med 39 point, og man skal kigge langt op, før Brøndby dukker op med 52 point på kontoen - 13 mere end forfølgerne. Og ligeså dominerende er Brøndby er på andenpladsen - ja ligeså suveræne har FC København sat sig på Superligatronen. 12 point foran Brøndby med 64 point.

Dermed er tegner der sig et billede af hvem, der sætter sig på de sikre europæiske pladser.

For med den nye superligastruktur er førstepladsen sikker på spille Champions League-kvalifikation, mens andenpladsen er sikret en plads i kvalifikationen til Europa League.

De øvrige to pladser i Europa League-kvalifikationen gives til vinderen af pokalturneringen samt vinderen af en playoff-kamp mellem det bedste hold fra nedrykningsgrupperne og tredjepladsen i mesterskabsspillet.

Men her på redaktionen skyder vi hverken bjørne eller sælger skind, så lad os håbe, at mesterskabsspillet stadig kan bringe lidt spænding ind i toppen.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve