Guldbraget i Herning: Mål, nøglespillere, nostalgi og statistikker

Hvem er assistkongen i guldkampen, hvem er kongen i luften og hvorfor har Asbjørn Sennels en tallerkenskåner på hovedet? Få svar på det og meget mere her.

Det er to imponerende mandskaber, der torsdag aften mødes i den første af to direkte dueller om guldet i Superligaens mesterskabsslutspil.

FC Midtjylland og Brøndby IF ligger side om side i toppen af tabellen med 69 point for 29 kampe. DR Sporten er dykket ned i de to holds statistikker før aftenens møde og fundet højdepunkter fra tidligere kampe frem.

Begge klubber har i efter dee første 29 Superligakampe et pointgennemsnit på 2,38, hvilket ikke er set bedre siden FC København, der i 2010/2011-sæsonen vandt mesterskabet med et imponerende snit på 2,45 efter 33 kampe og 81 point til følge.

De to guldaspiranter mødte hinanden to gange i Superligaens grundspil, hvor det begge gange blev til sejr til Brøndby IF.

Første opgør mellem FC Midtjylland og Brøndby IF var i første spillerunde, hvor Brøndby IF vandt med overbevisende 4-0 på eget græs.

Seneste kamp mellem FC Midtjylland og Brøndby IF var 1 marts, hvor Brøndby IF vandt 1-0 på MCH Arena. Kasper Fisker blev matchvinder ved den lejlighed.

Den tyske tekniker Hany Mukhtar leverede oplægget til Fiskers scoring og den lille 10'er har da også sammen med Brøndbys offensive højreback, Johan Larsson, stået for flest assist for de blågule.

10 gange har de hver lagt op til en scoring i denne Superligasæson.

Det har kun én spiller i ligaen gjort bedre i denne sæson. Han spiller i FC Midtjylland.

Anfører Jakob Poulsen har lagt op til hele 13 scoringer i denne Superligasæson og er også den spiller i ligaen, der har skabt flest chancer. 92 chancer har FC Midtjylland-kaptajnen kreeret.

Brøndbys Hany Mukhtar er nummer tre på den liste med 76 skabte chancer, FC Nordsjællands Mathias Jensen nummer to med 76 skabte chancer.

Spilleren, der flest gange har omsat chancerne til mål på et af de to mandskaber, er Brøndbys Teemu Pukki, der står noteret for 15 Superligascoringer.

Topscorerværdigheden hos FC Midtjylland deles af norske Alexander Sørloth, der i vinter blev solgt for et rekordbeløb til Crystal Palace, og den tidligere angriber og nu wingback, Marc Dal Hende.

Dal Hende har scoret 10 gange i sine 22 Superligakampe i denne sæson.

Fest, farver og defensive aktioner

Det er naturligvis svært at skabe chancer og lave mål, hvis ingen på holdet er i stand til at erobre bolden. Her skiller særligt én spiller sig ud hos FC Midtjylland og Brøndby IF.

Christian Nørgaard er den spiller i Superligaen, der har lavet flest tacklinger (76) og har stået for flest bolderobringer (30, delt med Randers FC's Joni Kauko).

Hos FC Midtjylland er Tim Sparv bedst til at rage bolden til sig med 25 bolderobringer i sæsonen. Mads Døhr Thychosen har flest tacklinger for midtjyderne med 52 i sæsonen.

I luftrummet er der ingen over og ingen ved siden af AC Horsens' Ayo Simon Okosun, der har vundet ikke mindre end 209 luftdueller i løbet af sæsonen. Victor Nelsson er nummer to på den liste med 127 vundne luftdueller.

Hos Brøndby IF er det tyske forsvarsfyrtårn Benedikt Röcker bedst i den discplin med 103 vundne luftdueller, hvilket placerer ham som nummer fire i Superligaen.

Hos FC Midtjylland er det Bubacarr Sanneh, der kom til fra AC Horsens i vinterpausen. Den stærke stopper står noteret for 88 vundne luftdueller.

Vi runder de mange statistikker af med et tilbageblik på de to klubbers seneste mesterskaber, FC Midtjylland i 2014/2015-sæsonen og Brøndby IF i 2004/2005-sæsonen.

Se eller gense, hvordan mesterskaberne blev fejret herunder.

Guldhår, Glenn-kys og fest på Crazy Daisy

Rituel slagtning, tallerkenskånerhat og fest i Tivoli

Alle statistikker er fundet på Superliga.dk.