Guldtræneren Glen: En familiefar med rundsave på albuerne

DR Sporten besøgte i 2014 Glen Riddersholm, der betegner sig selv som en helt almindelig familiefar - der vil vinde for enhver pris

En vinder, der hader middelmådighed. En familiefar, der har rundsave på albuerne. En træner, der vil vinde for enhver pris.

Sådan beskrev FC Midtjyllands nu tidligere træner Glen Riddersholm sig selv, da DR Sportens Fodboldmagasinet sidste år besøgte den helt almindelige ualmindelige succestræner.

Spændende kvalifikationskampe til Champions League venter for FC Midtjylland, nye stærke spillere er kommet til, men torsdag annoncerede Glen Riddersholm, at han ikke ønsker at fortsætte i FC Midtjylland, som han i den forgangne sæson førte frem til det første mesterskab i klubbens historie

Fra bunden til toppen

Glen Riddersholm er en træner, der har arbejdet sig op fra bunden. Allerede som 13-årig gav han sig i kast med trænergerningen i Sædding-Guldager, hvor han trænede flere ungdomshold.

Senere uddannede Riddersholm sig som træner, men også på et autoværksted i Esbjerg som reservedelsmand. Som 23-årig blev Riddersholm træner for Ikast FS's næstbedste ynglingehold, mens han også tog sig en uddannelse som pædagog.

Glen Riddersholm var i 2004-2006 træner på FC Midtjyllands akademi, inden han fik chancen som landstræner for det danske U17-landshold.

Hjem til ulvene

I 2008 vendte Riddersholm tilbage til FC Midtjylland, hvor han arbejdede som assistent for Thomas Thomasberg.

Riddersholm fortsatte som assistenttræner, da Allan Kuhn afløste Thomasberg og i 2011 kom den helt store chance så, da det blev Kuhns tur til at få sparket.

Glen Riddersholm blev cheftræner kulminerende med sidste sæsons suveræne mesterskab. Det første i FC Midtjyllands histore.

Torsdag sagde den 43-årige esbjergenser så stop. Foreløbigt blot med denne forklaring: 

- Jeg har været ærlig overfor mig selv og konstaterer, at der er kompromiser i hverdagen, som jeg ikke længere kan indgå, hvis jeg skal være den bedste udgave af mig selv og den leder, jeg ønsker at være over for spillerne og staben. 

Hvor vejen nu fører hen for Glen Riddersholm, kan man kun gisne om, men med to uddannelser og et godt træner-CV i ryggen, skal manden, der hader middelmådighed, nok være interessant for mange.

Du kan se DR Sportens portræt fra 2014 af Glen Riddersholm i klippet øverst.

 

 

Facebook
Twitter