Helenius skal hjælpe Silkeborg ud af målkrise

Nicklas Helenius har brug for at blive set med friske øjne, og derfor skifter han til Silkeborg.

Nicklas Helenius er ny mand i Silkeborg IF. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Superligaklubben Silkeborg er fortsat ikke kommet på måltavlen i denne sæson efter fire kampe, og nu har klubben ageret ved at hente en ny angriber.

Resten af sæsonen spiller AaB-ejede Nicklas Helenius i Silkeborg på en lejeaftale, oplyser Silkeborg i en pressemeddelelse.

Den 25-årige angriber har ikke slået igennem i AaB, efter han tidligere på sommeren vendte hjem fra en lejeaftale med tyske Paderborn.

Angriberen, der i 2011/12 og 2012/13 blev nummer to på Superligaens topscorerliste, håber, at skiftet til Silkeborg kan kickstarte karrieren, som siden skiftet til Aston Villa i 2013 ikke har budt på særlig meget spilletid eller særligt mange mål.

- Jeg ser Silkeborg som en god mulighed for at få gang i fodboldkarrieren igen, og jeg glæder mig helt vildt. Nogle gange har man som fodboldspiller brug for, at nye øjne ser på en.

- Jeg var havnet i en situation, hvor jeg ikke rigtigt passede ind i AaB's taktiske filosofi, og sådan er det nogle gange i fodbold. I Silkeborg får jeg en frisk chance, siger Nicklas Helenius.

Oplagt til Silkeborg

Silkeborgs sportschef, Jesper Stüker, mener, at den 195 centimeter høje Helenius er skræddersyet til Silkeborgs trup.

- Vi har brug for det, han er god til, og han har behov for spilletid. På den måde er vi til gensidig hjælp for hinanden. Han passer godt ind i vores spillestil, og han passer godt ind i den trup, vi råder over, siger Jesper Stüker

Nicklas Helenius' kontrakt med AaB udløber samtidig, som han returnerer fra sin lejeaftale. Derfor kan Silkeborg forlænge kontrakten med Helenius næste sommer, hvis opholdet bliver en succes.

/ritzau/

Facebook
Twitter