Her er ledelsen der skal genrejse Brøndby

Aldo Petersen er ny mand for bordenden i Brøndby, der fortsætter med Tommy Håkansson som direktør.

Bestyrelsen ved kaffebordet under den ekstraordinære generalforsamling. Aldo Petersen ses yderst til højre. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

Aldo Petersen er ny formand for bestyrelsen i Brøndby, mens Tommy Håkansson fortsætter som direktør på vestegnen.

Det står klart efter dagens ekstraordinære generalforsamling, hvor klubbens nye bestyrelse blev sammensat. Efter valget trådte bestyrelsen sammen og valgte erhvervsmanden Aldo Petersen som ny formand.

Og så valgte bestyrelsen af belønne Tommy Håkansson for arbejdet med at redde Brøndby i det seneste år. Hans stillingsbetegnelse er ikke længere "konstitueret direktør" men nu mere permanent "administrerende direktør."

Håkansson har stået i spidsen for klubben i et år, efter at tidligere direktør Jan Lockhart stoppede i klubben sidste sommer.

Kontroversiel næstformand

Bestyrelsen har altså valgt Aldo Pedersen til ny bestyrelsesformand. Dermed lykkes det i andet forsøg for Aldo Pedersen at få en central rolle i storklubben på Vestegnen.

Pedersen var en del af det konsortium omkring Peter Schmeichel, der i 2007 forsøgte at købe sig til indflydelse i klubben. Han har også en fortid som investor i Brøndbys ærkerival FC København, hvor han fra slutningen af 1990'erne arbejdede tæt sammen med FCK-bossen Flemming Østergaard.

Næstformanden i klubben hedder frem over N. E. Nielsen - eller Niels Erik Nielsen. Han er advokat med erfaring fra et hav af bestyrelser. Han var formand for den krakkede Amagerbank. Han var formand for Cimber, der gik konkurs. Og han har været formand for rederiet Torm, der også har været i økonomiske problemer.

I Brøndby har han dog hjulpet til med at få forårets aktieemession gennemført med succes.

Valg uden overraskelser

Det var i øvrigt ingen overraskelser i den nye bestyrelse. De seks kandidater, som den hidtidige bestyrelse havde foreslået, blev valgt.

Disse seks personer blev valgt i dag: Aldo Pedersen, N.E. Nielsen, Hugo Andersen, Jan Leth Christensen, Jesper Holm Hansen og Morten Holm.

Den tidligere bestyrelsesformand Sten Lerche og amatørklubbens formand Christian Barrett er også med i bestyrelsen - de var på forhånd udpeget af Brøndbys amatørafdeling.

Benny Winther er nu stoppet som næstformand. Han har været en del af Vestegnens rygrad i mange år. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

Redningsmænd på banenN.E. Nielsen og Aldo Pedersen spillede begge en fremtrædende rolle i den redningsaktion, der i april sikrede det økonomiske fundament under klubben.

Endnu en kandidat, tidligere skoleleder Torkild Werner Jørgensen, meldte sig på generalforsamlingen, men han var, ligesom da han stillede op for to år siden, chanceløs i afstemningen.

Fond under kontrolDet blev altså den forventede udgang på en historisk dag i Brøndby, der nu for første gang ikke kontrolleres af den såkaldte fodboldfond udpeget af amatørafdelingen.

Samtidig blev Morten Holm valgt ind som Brøndby Supporters Trusts mand i bestyrelsen. Det er første gang, at fansammenslutningen får en repræsentant i klubbens øverste ledelse som en del af den nye konstruktion.

Den nye bestyrelse får til opgave at genrejse den stolte fodboldklub, der har vundet 10 danske mesterskaber, men som det seneste år har været tæt på både sportslig og økonomisk undergang.

En vellykket aktieemission i foråret fik dog afværget en overhængende konkurstrussel, og på banen klarede førsteholdet sig fri af nedrykning på sidste spilledag med en 1-0-sejr på udebane over AC Horsens.

Bestyrelsen skal som noget af det første udpege en administrerende direktør, en post som Tommy Sommer Håkansson senest har siddet på, men det er foreløbig ikke bestemt, om han fortsætter.

Farvel til Winther

På dagens generalforsamling trådte Benny Winther ud af bestyrelsen. Han har været med i klubben i 35 år og er flere gange trådt til med økonomisk hjælp, når det brændte på.

I dag kvitterede de fremmødte på generalforsamlingen med stående klapsalver:

- Jeg synes, det var velfortjent. Jeg har brugt rigtig mange timer på den her fodboldklub. Det var ok. Det var godt at høre, siger Benny Winther til DR Sporten.

Han har stadig rigtig mange Brøndby-aktier, men har givet sit mandag til fanfraktionen Brøndby Supporters Trusts bestyrelsesmedlem Morten Holm.

- Jeg er helt sikker på, at Morten Holm er et godt indslag i den her bestyrelse, der mest består af folk, der ikke har beskræftiget sig meget med fodbold. Han har nogle super idéer om, hvordan man skal drive en fodboldklub.

Hør et længere interview med både Benny Winther og Aldo Petersen i P1 Business.

 

Kort om udvalgte medlemmer

ALDO PETERSEN Forretningsmand der også har en fortid i FC København. Se et større interview med ham her (fra P1 Business). 

JAN LETH CHRISTENSEN Advokat Jan Leth Christensen ejer ud sit eget firma, Lønberg & Leth Christensen, også ejer en række ejendomme og har en større aktiepost i det børsnoterede biotekselskab Bioporto. Mere i Tipsbladet.

N. E. NIELSEN Advokat, der ikke selv har investeret i Brøndby, men har hjulpet aktieemessionen på vej i foråret. Mere om ham i Ekstra Bladet.

JESPER HOLM HANSEN Er egentlig valgt ind på vegne af Jan Bech Andersen, der er storaktionær i klubben. Han har i dag øget sin beholdning af aktier i Brøndby til over 5 procent.

MORTEN HOLM Er valgt ind for Brøndby Supporters Trust. Han er 34 år gammel og har været Brøndby-fan siden slutningen af 1980erne. Mere om ham her.

DR / Ritzau

Facebook
Twitter