Elendig sæsonstart koster Thorup jobbet i FC København

FC København har fyret Jess Thorup som cheftræner og forfremmet assistenten Jacob Neestrup.

Jess Thorup er fyret som cheftræner i FC København. Assistenten overtager. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Seks nederlag i de første ti superligakampe var mere, end hvad bestyrelsen bag fodboldklubben FC København kunne klare.

Tirsdag har man fyret cheftræner Jess Thorup med øjeblikkelig virkning på baggrund af de svigtende resultater. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

- Vi har desværre ikke set den udvikling og stabilitet i holdets spil i denne sæson, som FCK bør og skal stå for, og derfor stopper vi samarbejdet med Jess Thorup i dag, udtaler bestyrelsesformand Allan L. Agerholm i den forbindelse.

Selv er den nu tidligere cheftræner i klubben af en anden overbevisning, da han til FC Københavns hjemmeside gør status over de sidste to sæsoner.

- Jeg blev ansat til at bringe FCK tilbage til toppen: At vinde mesterskaber og komme ud og spille med de bedste i Europa. På bare to år har jeg sammen med stab og spillere bragt mesterskabet tilbage til København, FCK tilbage i Champions League og integreret en masse dygtige unge spillere på holdet, konstaterer Jess Thorup, inden han slutter.

- Den udvikling ved jeg, vi kunne have fortsat.

En dårlig start koster jobbet

FC København indtager niendepladsen i den bedste danske fodboldrække, og senest tabte Thorups tropper 2-1 til FC Midtjylland søndag aften.

Ifølge DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul kommer fyringen en dag senere, end hvad han havde regnet med.

- Jeg tænkte først ’okay, så kom den’. Mandagen var egentlig sat af til den nyhed, for hvis de tabte i Herning, så ville der være en god sandsynlighed for, at det ville ske, siger Andreas Kraul.

Jacob Neestrup overtager trænersædet i FCK. Han har tidligere været cheftræner for Viborg FF. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

For pilen pegede kun i én retning for personerne i hjørnekontoret i Parken, mener Andreas Kraul.

- Det har været svært at lade være med at gøre noget, fordi det ser så voldsomt grimt ud, som det gør i Superligaen.

- FCK har tabt seks ud af ti kampe – de tabte fire hele sidste sæson. Seks tabte kampe på det her tidspunkt kan reelt betyde, at mesterskabet er glippet, og det duer simpelthen ikke, siger Andreas Kraul.

Afløser fra egne rækker

Bestyrelsen i mesterklubben er allerede klar med en permanent afløser, da den nu tidligere assistenttræner Jacob Neestrup er blevet forfremmet til cheftræner.

Han er blevet udstyret med en kontrakt, der løber til sommeren 2026.

- Vi har i Jacob Neestrup en meget kompetent træner, som indgående kender klubben. Vi ser i Jacob en yderst kvalificeret toptræner, som kan få os ud af den svære spillemæssige periode, som klubben har været igennem i denne sæson, siger bestyrelsesformand Allan L. Agerholm.

34-årige Jacob Neestrup har en fortid som cheftræner i Viborg FF. Samtidig har han i sin aktive karriere spillet for FC København.

Valget af netop Neestrup kommer dog en smule bag på Andreas Kraul.

- Det bliver spændende at følge, for man kan se det fra to sider. Man kan spørge, om han har været en del af problemet? Eller om det i virkeligheden ham, som har trukket det i den rigtige retning?

- FC København må have set noget i hans ideer, som de mener kan rette skuden op, og som også kan fungere længere ude i fremtiden, siger Andreas Kraul.

Jacob Neestrups første kamp som cheftræner for FCK er på den anden side af landsholdspausen, når AGF besøger Parken den 2. oktober.

Det fremgik tidligere, at FCK's start på denne Superliga-sæson var den dårligste i klubbens historie. Men 13/14-sæsonen var dårligere, da klubben dengang lå nummer 11 med 10 point efter 10 kampe.