Hjemvendte Sviatchenko vil vinde guld med Midtjylland

Spilletid og udsigten til en mesterskabskamp er motivationen for, at Erik Sviatchenko det næste halve år skal spille for FC Midtjylland.

Da FC Midtjylland her til morgen holdt pressemøde i Billund Lufthavn, var det som ventet grundet præsentationen af klubmanden Erik Sviatchenko, der vender tilbage til klubben efter to år i skotske Celtic, hvor det især det sidste halve år ikke blev til meget spilletid.

Aftalen løber dog "kun" frem til sommer, hvilket også afspejler Sviatchenkos ambitioner for skiftet. Han vil spille og vinde det danske mesterskab i denne sæson med ulvene.

- For mig var det meget afgørende, at jeg skulle ud og spille fodbold. Og når vi samtidig skal spille for at hæve den her pokal, så synes jeg, det er ekstra spændende, siger Sviatchenko, der var med, da FC Midtjylland vandt klubbens første mesterskab.

- Jeg er pludselig begyndt at leve for at vinde mesterskaber, hvor end jeg er, om det er det skotske eller danske. Så jeg synes, det var den bedste løsning.

VM ikke i tankerne

Erik Sviatchenko har fem landskampe på CV'et, men han har ikke spillet i de rød/hvide farver i næsten to år.

Til sommer vil være et passende tidspunkt for Sviatchenko at gøre comeback, da Danmark som bekendt er kvalificeret til VM i Rusland, men trods udsigten til spilletid med skiftet til FC Midtjylland, har en tur til Rusland ikke været i hans overvejelser i forbindelse med returen til dansk fodbold.

- VM er slet ikke i mine tanker, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg tænker kun på at kunne bidrage med mine kvaliteter. Jeg har været ude i to år og har forhåbentlig lært en masse, så jeg glæder mig bare til at vise mig frem for de midtjyske fans og derefter vise for mig selv, at jeg har lagt på de sidste to år.

- Nu handler det om at præstere for FC Midtjylland, og hvad der sker til sommer må vi tage et nyt interview omkring.

Glade holdkammerater

Det er ikke kun Erik Sviatchenko, der er glad for atter at skulle tørne ud for de midtjyske mesterskabskandidater.

Finske Tim Sparv, som også var i klubben, da Sviatchenko senest repræsenterede FC Midtjylland, glæder sig over, at han igen skal spille på hold med den 26-årige forsvarsspiller.

- Det er en fantastisk nyhed. Det er kun positivt, at Erik kommer tilbage og øger konkurrencen om pladserne i forsvaret. Det bliver en lang sæson, hvor der kommer skader og karantæner, og der skal man gerne have et helt hold med en masse gode spillere.

- Så det bliver spændende at se, hvordan han har udviklet sig over i Celtic. Jeg har ikke fulgt ham, men jeg husker ham som en fysisk og robust spiller med gode egenskaber i opspillet. Så jeg ser frem til at træne og spille med ham, for vi havde det godt sammen.

- Vi håber alle, han kan hjælpe med at vinde guldet. Vi ligger godt i tabellen og med en spiller som Erik til at gøre os endnu bedre, så er det vores klare mål, at vi skal stå med guldet om halsen, slutter Tim Sparv.

Erik Sviatchenko rejser med resten af holdkammeraterne til tyske Kaiserslautern i dag for at spille en træningskamp mod holdet fra den næstbedste tyske række. Den kamp spilles i morgen kl. 18.30.

FacebookTwitter