Hobro-chef om Superliga-ændringer: ’En sejr for fodbolden’

De nye regler er mere fair, for det kan altid betale sig at vinde kampe. Det skaber glæde i Hobro, der trak sorteper i sidste sæson.

Hobros sportschef, Jens Hammer Sørensen, jubler over ændringerne i Superliga-strukturen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det var en ganske bizar situation i Superligaens grundspil dette forår, da Hobro sluttede på syvendepladsen i tabellen. Klubben endte nemlig med dårlige kort på hånden end ottende- og niendepladsen. Torsdag vedtog man at ændre Superliga-strukturen, så det ikke kan ske næste sæson, og det skaber glæde hos sportschefen i Hobro.

- Det er en sejr for fodbolden. Jeg er rigtig glad for, at hvert eneste point i Superligaen har en værdi. Man skal bruge alle de point, man kan få. Det er fairplay, at man kan bruge sin placering i turneringen, siger Jens Hammer Sørensen til DR.

Hobro blev nummer syv i forårets slutspil, da Sønderjyske tabte sidste grundspilskamp til FC Midtjylland. En kamp, som Sønderjyske var bedst tjent med at tabe. Det fik efterfølgende flere Hobro-spillere og træner Thomas Thomasberg til protestere voldsomt i medierne.

- Der er løbet meget vand i åen siden da. Vi endte uheldigvis på syvendepladsen, og havde dermed lidt kortere til nedrykning end nummer otte og ni. Det var en dum situation, og den er vi nu kommer ud over. Dansk fodbold trængte til denne ændring, og det har nogle ansvarlige folk i klubberne og Divisionsforeningen tager hånd om. Det er vi rigtig, rigtig glade for, siger Jens Hammer Sørensen.

Ændringerne i strukturen betyder, at nummer syv og otte i grundspillet selv får lov at vælge, hvilken nedrykningspulje man vil i. Det er en fin løsning, mener Hammer.

- Jeg glæder mig mest over, at man har fået en sportslig fairness. Det gælder om at yde, så meget man kan for at få en masse point. Nu er det en fordel at blive nummer syv, så man får lov at vælge først. Det er sportsligt korrekt, så vi er rigtig glade, siger Hobros sportschef.

Divisionsforeningen meldte torsdag ud, at man ønsker at arbejde videre med diskussionerne om, hvor mange hold, der skal være i Superligaen. I den nuværende form deltager 14 hold i Danmarks bedste fodboldrække.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk