Hobro-træner raser over Superliga-struktur: Det er en skændsel

Thomas Thomasberg er dybt frustreret, at hans hold har en svær vej mod overlevelse trods en god placering i Superligaens grundspil.

Thomas Thomasberg kritiserer Superliga-strukturen i hårde vendinger. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der tegnede sig allerede inden søndagens kampe et billede af en lettere bizar situation i Superligaen.

Mens de seks øverste pladser alle gav adgang til mesterskabsspillet, så var situationen anderledes i slaget om pladserne lige under.

Her var det så grotesk, at en syvendeplads på papiret var et dårligere resultat i forhold til at undgå nedrykning end pladserne som nummer otte og ni.

Det endte med, at Hobro trak sorteper og blev nummer syv, da SønderjyskE lukkede et mål ind mod FC Midtjylland i kampens allersidste minutter og tabte 2-1. Sønderjyske drog altså fordel af at tabe.

Hobro tabte selv 2-1 i Brøndby, mens OB fik bank i Randers og dermed også ’slipper’ for syvendepladsen.

- Når man står i det, er det en skændsel, at vi står som hold og et eller andet sted bliver taget med bukserne nede af to hold, der nu kan sidde med et smørret grin, siger Hobro-træner Thomas Thomasberg efter kampen og retter hård kritik af Superliga-strukturen.

- Jeg gad ikke spekulere på det undervejs. Jeg fik en enkelt melding i anden halvleg. Jeg vidste, det kunne komme til at gå lidt sådan her, lidt frem og tilbage. Vi gik efter at få point med herfra, for det ville vi kunne bruge til noget senere. Allerhelst en sejr, som jo også viste sig kunne have givet en top-seks-plads. Vi er bare megafrustrerede.

- Det er jo dybt frustrerende at blive nummer syv og så være tæt på nedrykningskampe, mens to hold kan sidde med et smørret grin og være langt og reddet i forhold til det. Når man samtidig kunne se et OB-hold tabe mod Randers, som ikke har vundet rigtig længe og pludselig scoret en masse mål; et SønderjyskE-hold, jeg har fået at vide, indkasserer et mål til sidst. Så føler man, at rigtig mange ting er imod en, siger Thomasberg.

Ødelæggende for sporten

Hobro er nu landet i nedrykningspulje 1 med 32 point på kontoen og kun fire point margin til den placering, der betyder, at klubben kan komme ud i playoff-kampe om at undgå nedrykning.

SønderjyskE og OB har derimod 10 point ned til nedrykningsfaren, selvom de to hold sluttede under Hobro.

- I dag er det bare noget ren lort, længere er den ikke. Vi må vise de næste seks runder, at der er en grund til, at vi blev nummer syv og det bedst placerede hold. Leverer vi denne her kvalitet og lægger det her arbejde for dagen, så redder vi os også. Jeg ved godt, vi har mange flere chancer, men lige i dag føler man, at hele fodboldstrukturen og fodbold-Danmark er imod en, siger Thomas Thomasberg til DR.

Hobros anfører, Jonas Brix-Damborg, deler sin træners opfattelse af en Superliga-struktur, som opleves urimelig.

- Det er sindssygt ærgerligt for sporten. Det er ødelæggende for sporten, at man kan spekulere i at tabe. Isoleret set er vi tilfredse med en syvendeplads, men strukturen gør bare, at det hele bliver lidt vanskeligere, siger Jonas Brix-Damborg.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter