Homoseksuelle Bjarke droppede fodbolden: ’Jeg følte mig ikke velkommen’

Bjarke Charlie Serritslev kom ofte på Vejle Stadion, inden han stod frem som homoseksuel.

Bjarke Charlie Serritslev var en del af Vejle Boldklubs fanklub, da han var yngre. (Foto: Palle hedemann)

Fodbold fylder ikke længere i Bjarke Charlie Serritslevs liv. Han er homoseksuel og føler sig ikke tilpas på stadion, som han ellers gjorde engang.

- Jeg kommer ikke på stadion længere, fordi der kan være den der semihomofobiske stemning. Og når man er homoseksuel, så er det ubehageligt at høre det blive brugt som et skældsord mod nogen. Og hvis jeg tager på stadion i dag, føler jeg mig ikke velkommen, siger han i et interview med P4 Trekanten.

I sine unge dage kom han tit på Vejle Stadion, og han var medlem af klubbens officielle fanklub, The Crazy Reds.

Men efter et år på efterskole, hvor han begyndte at tale åbent om sin seksualitet, følte han sig pludselig udsat, når han troppede op på stadion i Nørreskoven:

- På stadion råbte folk ’bøsse dommer, bøsse bøsse dommer’. Det var ikke respektfuldt over for det, jeg er som menneske, og det jeg er. Vi homoseksuelle råber jo heller ikke ’din hetero, din hetero’ af andre mennesker, det ville være helt absurd.

Respekt for Fischer

Bjarke Charlie Serritslev glæder sig i disse dage over, at homofobi i dansk fodbold er blevet et tema.

Det er det, efter at FC Københavns angriber Viktor Fischer nægtede at juble over en scoring i Odense, fordi hjemmeholdets fans havde hånet ham med homofobiske sange.

Viktor Fischer blev udsat for homofobiske tilråb under kampen mellem FC København og OB. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Siden har debatten raset, og flere fodboldfans har argumenteret for, at homofobiske sange på stadion ikke betyder, at afsenderne er homofobiske.

Men Bjarke Charlie Serritslev mener ikke, at det, der sker på et fodboldstadion, sker i et vakuum. Ord betyder noget, uanset i hvilken sammenhæng de bliver sagt.

- Der er ikke nogen, der råber efter Viktor Fischer for at rose ham. Man bruger ordet ’bøsse’, fordi man vil drille ham. Ved at gøre det, siger man, at min seksualitet kan bruges til at drille nogen med. Det er som at sige, at jeg ikke er en rigtig mand.

- Og så kan det godt være, at man siger, at man ikke har noget imod homoseksuelle, men når man bruger det på den her måde, så er det homofobisk.

0:00

Bjarke Charlie Serritslev håber, at debatten om homofobi i dansk fodbold vil få flere til at tænke sig om, når de er på stadion:

- Jeg har stor respekt for, at Viktor Fischer tager den her debat op på mine vegne – og det er virkelig stærkt, at det er en, der ikke selv er homoseksuel, som tager debatten op. Det er ikke et sekund for tidligt, at vi får sat fokus på det her, og jeg er sikker på, at de fleste normalt tænkende mennesker vil holde op med det fremadrettet.

Fodboldens Disciplinærinstans har på eget initiativ åbnet en sag mod henholdsvis OB’s og Brøndbys fans, der begge ytrede sig homofobisk mod Viktor Fischer i den netop overståede Superliga-runde.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter