Hvad skal der ske med rekordknægten fra Horsens? 'Jeg er lige gået ud af 9. klasse, så...'

Onsdag aften slog Jeppe Kjær rekord som den yngste superligamålscorer nogensinde.

Det er ikke hver dag, at der bliver delt stående ovationer ud på CASA Arena i Horsens, men onsdag var heller ikke som de andre.

For selv om byens fans måske var bekendt med den unge mand i nummer 29, så var det første gang, at de fik 16-årige Jeppe Kjær at se i startopstillingen på eget græs.

Kjær, der tilbage i marts blev den yngste debutant i Superligaens historie på sin 16-års fødselsdag, kvitterede for tilliden. Efter kun otte minutter skrev han med et par gode træk og en tør afslutning sig igen ind i historiebøgerne. Nu som den yngste superligamålscorer nogensinde.

I 19 år har Mads Beierholm siddet på den rekord.

Efter 65 minutters opvisning kunne den unge mand klappe pænt på gensyn til de fremmødte tilskuere, som altså kvitterede med at bryde de anbefalede coronarestriktioner ved give ham stående ovationer med på vejen.

Kort efter blev Jeppe Kjær sågar kåret som kampens spiller. Ikke den værste dag, lyder det fra hovedpersonen selv.

- At hele stadion klapper, det er stort. Man kan godt mærke det, og det betyder så meget, at tilskuerne og mine medspillere støtter mig.

- Det er, ja, ubeskriveligt.

Cheftræner Bo Henriksen deler krammere ud til Jeppe Kjær, der blev kåret til kampens spiller. (Foto: Ernst van norde © Scanpix)

Spørgsmålet er så, hvor længe tilskuerne i Horsens har mulighed for at se ham sprudle?

- Jeg føler mig tryg og glad for at spille fodbold lige nu, og Bo (Henriksen, red.) giver mig en masse spilletid. Jeg drømmer da om at komme til udlandet på et tidspunkt, men lige nu har jeg det godt her i Horsens.

- Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg skal efter sommerferien. Jeg er lige gået ud af 9. klasse, så...

Ikke noget vi normalt ser i Danmark

Efter opgøret var begejstringen hos Horsens cheftræner, Bo Henriksen, heller ikke til at tage fejl af.

På træningsbanen har Henriksen i lang tid set og taget vare på det potentiale, som Kjær nu viser frem i landets bedste fodboldrække.

- Han har et potentiale, som er 'out of this world'. Det kan I jo selv se. Jeg behøver ikke snakke ham op mere, for han taler for sig selv.

- De detaljer, han laver derinde - den måde, han tager bolden ned, selv om han ikke ved, hvor den er - det sker normalt ikke i Danmark. Det skal man længere sydpå for at se, siger Bo Henriksen.

- Jeg drømmer om at komme til udlandet på et tidspunkt, men lige nu har jeg det godt i Horsens, siger Jeppe Kjær, der onsdag blev den yngste målscorer i Superligaens historie. (Foto: Ernst van norde © Scanpix)

Om Jeppe Kjær selv skal en tur sydpå i nær fremtid, kan Bo Henriksen ikke svare på. Cheftræneren ved kun, at fortsætter Jeppe Kjær med at vise så store prøver på potentialet, så bliver spillercertifikatet ikke liggende i Horsens ret længe.

- De ringer allesteder fra, og alt er jo til salg i den her verden, men jeg vil gerne beholde ham, for han er en god dreng, som har brug for en masse kærlighed og tryghed.

- Jeg tror, der kommer en masse bud. I sidste ende er det jo bestyrelsen, som bestemmer, men det er klart, at hvis han fortsætter, så bliver det vanskeligt at holde på sådan et talent – men nu gør vi et forsøg, siger Bo Henriksen.

Facebook
Twitter