I går 'manipulerede' FCK dommerne. I dag går AGF-direktør bodsgang og undskylder 'hård retorik'

AGF dropper protest og klubbens direktør undskylder samtidig markante beskyldninger om FC København efter søndagens dramatiske opgør.

AGFs Patrick Mortensen (tv.) og Nicolai Poulsen diskuterede med dommeren efter superligakampen mellem FCK og AGF. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Protest! Eller nej, faktisk ikke alligevel.

AGF har 'sovet på det' og dropper at klage over afgørelsen på 3-3 opgøret mod FC København søndag aften, hvor københavnerne under stort ståhej scorede dybt inde i overtiden på et VAR-straffespark.

- Det var en "once in a lifetime"-afslutning på kampen, og vi var i vores følelsers vold, fordi vi følte os bortdømt - ikke mindst i forhold til straffesparket og den lange tillægstid.

- Men efter at have sovet på det hele, er vi kommet frem til, at vi ikke går videre med sagen, siger AGF-direktør Jacob Nielsen til klubbens hjemmeside.

Han var ellers ret spydig i sit syn på verdensituationen i aftes og forklarede til Discovery under et tv-interview efter kampen, hvordan superligadommerne har tendens til at favorisere FC København.

Se episoden, der fik AGF-spillerne op at køre, herunder:

Da Jacob Nielsen vågnede op den følgende morgen - nu med hvilepuls - følte han sig nødsaget til at finde telefonnummeret på FC København frem fra baglommen.

- Jeg vil gerne benytte denne lejlighed til at undskylde for, at min retorik var for hård umiddelbart efter kampen. Ikke mindst over for FC København, hvor jeg i kampens hede sagde, at de var gode til at manipulere med dommerne, siger Jacob Nielsen.

- Det udtryk vil jeg gerne beklage. Selv om sindene var i kog, fordi vi måtte se tre point blive vekslet til et enkelt, skulle jeg ikke have sagt det, siger Jacob Nielsen, der mandag også kontaktede FCK direkte med en undskyldning

DR Sporten talte med dommer, Jørgen Daugbjerg Burchardt, efter kampen mellem AGF og FC København:

Kampens dommer, Jørgen Daugbjerg Burchardt, sagde efterfølgende i et interview med DR Sporten, at han begik en fejl ved at fløjte opgøret af, før at videodommerne i VAR-vognen havde afklaret, om der var straffespark i situationen.

Så du skulle simpelthen have ladet være med at blæse i fløjten?

- Ja. Det er det, der er løsningen, sagde superligadommeren til DR Sporten.

- Når man står i situationen, der virkede det som det rigtige for mig. Men lige da jeg gjorde det, og kunne se AGF-spillerne juble, der når jeg at tænke ’nej, nej nej, vi er slet ikke færdige, vi tjekker jo’. Der er det bare håbløst, sagde dommeren til DR Sporten.

Jørgen Daugbjerg Burchardt forstod godt AGF-spillernes frustrationer. Dommeren fastholdt dog, at selve kendelsen - straffesparket i situationen med hånd på bolden - var på sin plads.

AGF's direktør Jacob Nielsen undskylder sine udtalelser om FC København efter det uafgjorte resultat i Parken søndag aften. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Jacob Nielsens bodsgang er noteret, røget fra Aarhus til København, og FCK har kvitteret for modtagelse på klubbens hjemmeside.

- Vi er tilhængere af, at der skal være plads til store følelser omkring 3F Superligaen fra alle omkring den. Vi understreger dog, at vi naturligvis tager skarp afstand fra at blive anklaget for at manipulere med dommere eller kampe på nogen som helst måde, skriver FCK.

- Det er desværre ikke første gang, at den slags påstande er blevet fremsat af aktører i Superligaen, og vi finder dem uacceptable og utilstedelige. Det er skadeligt for integriteten af Superligaen, de enkelte kampe samt dommernes neutralitet, skriver FCK.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk