Indisk investor skyder 70 millioner i FCM

FC Midtjylland vedtog torsdag aften samarbejdet med en indisk investor, så klubben kan tage imod 70 millioner.

(Foto: Henning Bagger © Scanpix)

70 millioner kroner. Så meget rigere blev FC Midtjylland officielt torsdag aften, da klubbens bestyrelse endegyldigt vedtog samarbejdet med den indiske investor Shrinivas V. Dempo.

- Det er en historisk dag for FC Midtjylland og forhåbentlig indledningen på en ny æra. Aftalen gør os i stand til at styrke kontinuiteten på holdet, fordi vi kan fastholde vores egne talenter længere.

- Vi kan intensivere talentudviklingen, og vi kan gå i gang med at internationalisere Akademiet, siger FCM-direktør, Søren Bach, til klubbens hjemmeside.

150 aktionærer var mødt frem i Herning, og de kunne opleve en præsentation af den indiske fodboldklub Dempo, som FCM skal samarbejde med i fremtiden.

Dempo opnår en samlet ejerandel på 34 procent, efter inderne i alt har skudt 89 millioner kroner ind i klubben. Når emissionsomkostninger til blandt andet advokater og revisorer er fratrukket, er der omkring 70 millioner tilbage til FCM.

- Det er nyt, at vi kapitaliserer af vores fodboldfaglighed på den måde. Vi skal blandt andet hjælpe inderne med teknisk support af ungdoms- og seniorspillere, udvekslingsprogrammer for trænere og spillere, forklarer Søren Bach.

Fodboldklubben Dempo er Indiens mest succesrige deltager i de asiatiske klubturneringer, og klubben har vundet fire af de seneste seks I-Leagues, der er Indiens bedste fodboldrække.

Shrinivas V. Dempo, som er formand og administrerende direktør i Dempo, indledte allerede samarbejdet med FCM i foråret, hvor de første forhandlinger og drøftelser vakte stor opsigt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk