Intenst topbrag i Superligaen ender med midtjysk sejr: FCM overtager Brøndbys førsteplads

FC Midtjylland har indtaget førstepladsen i Superligaen efter holdets sejr over Brøndby.

Sory Kaba (til højre) scorede det første og eneste mål i kampen. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Mesterskabsspillet er i gang og med ti kampe i den afgørende fase, er Superligaen på vej mod at finde sin vinder i, hvad der ligner en særdeles spændende afslutning på sæsonen.

De to bedste kandidater til en vinder i øjeblikket, Brøndby og FC Midtjylland, mødtes mandag aften til topbrag i Herning. Brøndby indtog inden aftenens møde førstepladsen med to point ned til FCM, så det var hjemmeholdet, der i den grad var på jagt efter at overtage førstepladsen.

Det var da også FCM, der kom bedst fra start efter en dødbold midt i første halvleg. Efter et frispark landede bolden bagerst i feltet, hvor holdets anfører Erik Sviatchenko med et hovedstød assisterede Sory Kaba foran mål.

Ganske nemt kunne FCM-angriberen sætte hovedet på til midtjydernes føringsmål 1-0.

Den intense topkamp var præget af flere store muligheder og specielt Brøndby kom tæt på med to gode forsøg på Midtjylland-overliggeren. Et af disse forsøg stod Sigurd Rosted for i slutsekunderne, efter at han stod helt fri i midtjydernes felt.

Trods de store muligheder blev Kabas mål det eneste i kampen, og FCM kan dermed overtage førstepladsen i Superligaen med et point ned til Brøndby. Sejren er samtidig FCM's tredje over Brøndby i denne sæson, og det forklarer FCM-anfører Erik Sviatchenko med blandt andet holdets rutine.

Hør Brøndbys cheftræner Niels Frederiksens reaktion efter kampen i videoen:

- Jeg vil gerne sige rutine, så det siger jeg. Vi er skarpe, når det virkelig gælder, og det skal vi holde fast i i de kommende kampe. Vi skal være ydmyge, men vide at vi har den der snert af mere rutine, sagde han efter kampen til TV3+.

- En ting er førstepladsen, men jeg synes også, at præstationen var fantastisk. Vi har styr på det i rigtig lang tid. Vi er lidt mere presset tilbage, men alligevel rolige, og til sidst kriger vi den hjem.

FCM har otte point ned til AGF på tredjepladsen.

Viktor Fischer (til højre) scorede til 2-1 mod Randers og stod for FC Københavns sejrsmål. (Foto: Lars Møller © Scanpix)

FCK hentede tre point mod Randers

Superligaens mesterskabsspil blev sparket i gang søndag med kampen mellem FC Nordsjælland og AGF, hvor startopstillingen hos hjemmeholdet slog rekord. Det var nemlig den yngste startopstilling i Superligaens historie med en gennemsnitsalder på kun 20 år og 20 dage.

Alderen blev dog ikke et problem for de unge nordsjællændere, der vandt opgøret 2-0.

Før mandagens topkamp mellem FC Midtjylland og Brøndby skulle FCK forsøge at hente sæsonens første sejr over Randers, og det tegnede sig i første halvleg til at blive en målrig affære.

For allerede efter 18 minutter af kampen var der scoret tre mål.

Randers og Marvin Egho stod for den første efter bare syv minutter, men der gik kun tre minutter, før FC København svarede igen.

Hør Nicolai Boilesens reaktion efter kampen i videoen:

Kamil Wilczek havde før mandagens kamp ikke scoret siden 1. november 2020 i Superligaen, men ved 1-1-målet viste han igen sin utrolige sikkerhed foran mål.

Efter 18 minutter kunne Viktor Fischer efter godt opstil af Jonas Wind og Rasmus Falk nemt prikke bolden ind til 2-1, og det blev faktisk også kampens slutresultat trods den målrige begyndelse.

FCK er med sejren stadig placeret på fjerdepladsen i Superligaen a point med AGF på tredjepladsen. Med FC Midtjyllands sejr over Brøndby har FCK otte point op til førstepladsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk