Intenst tovtrækkeri i Parken ender uden vinder

FC København og FC Midtjylland spillede 0-0 i en medrivende topkamp.

De bryder sig virkelig ikke om FC Midtjylland i København.

Hverken på græsset, i ånden eller udtryk.

Den slags rører ikke købmændene fra Heden. Det er ulvehyl og røven bar, Coldplay og Claus Steinlein, der gnægger hele vejen ned til Jyske Bank – på trods af negative indlånsrenter.

Og de hader det i Købehavn.

Derfor var der også mere end blot tre point på spil i Parken. Tænk sig, de forsvarende danske mestre, FC København, der for blot to runder siden rev superligarekorden for flest sejre i træk til sig, printede diplomet ud, smed det i glas og ramme, men glemte i forvirringen at orientere sig bagud.

Mohamed Daramy sender kampens sidste, store tilbud ud på tribunen. (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

For her kom de buldrende, FC Midtjylland. Med traktoren i sjette gear. Og nu, tre runder senere, to nederlag til mestrene, så halser de efter med fire point, mens FC Midtjylland ligner et hold, der ikke kommer til at lade sig kue af hverken Solbakken, Bendtner eller noget derimellem.

De hader det i FC København. ’Det er et lortested, I bor’, sang de fra tribunerne i Parken.

De elsker det i FC Midtjylland. De ligger stadig nummer et i Superligaen, stadig med fire point ned til FC København, efter de to hold i aften spillede 0-0 i en medrivende topkamp.

Heftig slagudveksling

Det var dog ikke til at se på banen i kampens indledning, at det var FC København, der havde noget at indhente. Inden for kampens første ti minutter havde gæsterne bidt sig fast i haserne på hjemmeholdet og testet Kalle Johnson i FC København-målet et par gange.

Brian Priske, stadig i kravlegården som superligatræner, så ud til at have luret sin tidligere læremester fra FC København, Ståle Solbakken.

Som første halvleg skred frem, fik FC København et bedre greb om kampen. Pludselig begyndte hjemmeholdet at sætte sig på tingene, flytte sig for hinanden og trykke ulvene ned i hulen.

Ståle Solbakken og Brian Priske hilser på hinanden inden opgøret. (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

Muligvis pacet frem af den venlige påmindelse fra tribunen: ’De danske mestre – Vi er FC København’.

FC Midtjylland, der inden opgøret kun havde lukket to mål ind i sæsonens ni første kampe, var da også lige ved at blive løbet over ende efter knap 25 minutter. Meget ukarakteristisk for midtjyderne blev de fanget i en omstilling, der tre afleveringer senere sendte Viktor Fischer alene med Jesper Hansen. En fin fodparade satte dog en stopper for et føringsmål fra Fischer.

Et lille minut senere var det så FC Midtjyllands Evander, der stemplede ind i opgøret. Med en perle af et frispark sendte brasilianeren kuglen på træværket, Erik Sviatchenko samlede op og sendte FC Midtjylland på 1-0. Troede han.

Offside, nå, videre i teksten. Et lille pulschok hos Ståle Solbakken og størstedelen af de 24.464 tilskuere.

Intensiteten var stødt stigende, og den blev ikke mindre, da FC Københavns Pieros Sotiriou kom cirka ti sekunder for sent i en duel med Alexander Scholz, der efterlod begge spillere groggy på græstæppet.

’Vi hader Midtjylland’, lød det fra tribunerne, mens de medrejsende fans fra FC Midtjylland svarede igen med at tænde ét romerlys.

Man skal jo ikke glemme hyggen.

Nicklas Bendtner fik en varm velkomst i Parken, og var tæt på at lægge på til et mål. (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

Den nye 32

Det ville dog kræve mere end lir fra tribunen, hvis FC København skulle have held til at bryde FC Midtjyllands bagkæde.

Et par gode forsøg i anden halvlegs begyndelse, orkestreret af hjemmeholdets Zeca, førte ikke til noget, og så var det egentlig bare med at vente på dét øjeblik, som især folk med sympati for FC København havde set frem til.

Nicklas Bendtners debut som FC København-spiller – i Parken.

Før den nye ’nummer 32’ kunne komme på banen, skulle FC Midtjyllands velspillende Sory Kaba dog lige sende et signal om, at ulvene ikke havde glemt, hvordan man bider fra sig. Kabas hovedstød havde dog ikke centimeterne med sig, træværket klarede sagerne for Kalle Johnson.

Men så kom han, Nicklas Bendtner. Til et udbrud så stort, at der nærmest rejste sig en paddehattesky over Parken.

Herregud, han skulle kun bruge få sekunder på at vise, at han har spillet på de store adresser, da han øjeblikkeligt gjorde livet surt for alle mundaflæserne ude i stuerne. Med hånden for munden blev Viktor Fischer briefet om de taktiske omstillinger.

Awer Mabil bliver præsenteret for det røde kort af kampens dommer, Jakob Kehlet. (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

Lige lidt hjalp det dog, for det var stadig gæsterne, der kom tættest på.

Blandt andet brød unge Gustav Isaksen igennem i hjemmeholdets felt, men dommer Jakob Kehlet vinkede afværgende, mens hjemmepublikummet holdt vejret, da Isaksen efter en hård tackling forlangte straffespark.

Stadig ingen mål på tavlen, men da FC Midtjyllands Awer Mabil blev præsenteret for sit andet gule kort, og fjerdedommer Mads-Kristoffer Kristoffersen samtidig viste, at der var hele syv minutter lagt til, steg trykket alvorligt på gæsterne.

Og muligheden, som hjemmeholdet sukkede efter, kom.

Nicklas Bendtner, hvem ellers, sprang over Erik Sviatchenko, lagde den til rette for Mohamed Daramy, der kanonerede bolden ud på Sektion 12, hvor de tog sig til hovederne og sukkede efter mere.

Kort efter kunne Jakob Kehlet fløjte af. En vinder af denne sæsons første store tovtrækkeri i toppen af Superligaen udeblev, og det bør hjemmeholdet være mest tilfreds med.

Og netop det faktum kommer gæsterne fra Herning nok til at gøre opmærksom på i de kommende dage, mens københavnerne i stedet bider sig i læben.