Jess Thorup skifter til Ham-Kam

Esbjerg skal have ny anfører. 35-årige Jess Thorup forlader klubben og spiller i resten af den norske sæson for Ham-Kam.

Esbjerg-anfører Jess Thorup er på vej mod endnu et udlandseventyr. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Jess Thorup skifter til norske Ham-Kam.

Den tidligere Esbjerg-anfører skal den kommende tid forsøge at få gang i målscoringen hos Ham-Kam, der har Ståle Solbakken som træner.

Ham-Kam har kun scoret 12 mål i sæsonens første 13 kampe, og derfor henter klubben altså nu Jess Thorup i Esbjerg.

Ifølge Ham-Kams hjemmeside træner Jess Thorup allerede i dag for første gang med sine nye holdkammerater og forventes så i morgen at underskrive en kontrakt gældende for resten af sæsonen. Der er tale om et regulært salg - og altså ikke blot en lejeaftale.

- Jess har nogle af de egenskaber, som de andre angribere ikke har. Han er en typisk targetspiller, og vi håber, at han kan give de andre spillere lidt albuerum, så vi får flere spil-muligheder. Alle kilder, som vi har snakket med, siger, at han bliver en vigtig spiller for os i resten af sæsonen, siger Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

Jess Thorup har tidligere spillet i udenlandske klubber som tyske Uerdingen og østrigske FC Tirol.

Ove P: Vi er dækket ind i angrebet

Esbjerg-træner Ove Pedersen er ked af, at 'en stor profil' forlader klubben.

- Men det er jo egentligt fantastisk, at en spiller på 35 år kan få en udenlandsk oplevelse - og en rigtig god kontrakt. Det er dejligt for Jess, at det kan ske, siger Ove Pedersen til DR Sporten.

Han siger, at aftalen med nordmændene ikke er 'en god forretning' for Esbjerg, men at det til gengæld er en ganske udmærket aftale for angriberen.

- En mand på 35 år tager ikke til Norge, hvis der ikke falder noget af, siger Ove Pedersen.

Selv om det er en af klubbens mest erfarne herrer, der nu forlader klubben, har Ove Pedersen ikke planer om at hente forstærkninger. Han mener, at Esbjerg med Murcy og Berglund som førstevalg i angrebet er godt dækket ind - og så peger han på, at Morten Friis Jensen, Lasse Kryger og Simon A. Pedersen også står klar i kulissen til en plads på Superligaholdet.

- I angrebet er vi dækket ind, men vi kommer til at mangle en spiller med Jess Thorups rutine, så senest til vinter skal vi hente en erfaren spiller til klubben, siger Ove Pedersen.

ExternalContent