Kalborg: Rommedahl og Krohn på vej væk

Både Dennis Rommedahl og Michael Krohn-Dehli kan være tabt for Brøndby. Det vurderer DR-ekspert Jan Kalborg, efter at de har fået fri for at spille for landsholdet.

Dennis Rommedahl indgik sidste år en to-årig kontrakt med Brøndby - men måske er han på vej "hjem" til Holland, hvor han har spillet i lange periode af sin karriere (PSV fra 1997-2004 og Ajax fra 2007-2010). (Foto: © Jens Nørgaard Larsen, Scanpix)

I aftes meddelte DBU, at Brøndby har frigivet Dennis Rommedahl og Michael Krohn-Dehli til landsholdets EM-forberedelser tirsdag, og at de to spillere derfor ikke er med, når Brøndby afslutter superligasæsonen onsdag aften mod Lyngby.

Den beslutning ser DR Sportens superligaekspert Jan Kalborg som et tegn på, at de to er på vej væk.

- Det er to løntunge drenge, så jeg tolker det som et tegn på, at de har spillet deres sidste kamp for Brøndby, siger Jan Kalborg.

- Det er selvfølgelig en fin gestus af Brøndby, men jeg ser det også som et signal om, at Brøndby ønsker dem al mulig held og lykke med landsholdet og håber, at man af den vej kan få dem afhændet. Krohn-Dehli er 100 procent på vej væk, og jeg tror ikke, Rommedahl vil være en del af det nye Brøndby, der starter efter sommerferien. Man håber, at han gør sig fint til under EM, hvad han også plejer at gøre på landsholdet og så kommer der forhåbentlig nogle fine tilbud på ham, lyder vurderingen fra Kalborg.

Økonomien er presset i Brøndby, der også har en sag om feriepenge kørende - tidligere og nuværende spillere har ifølge Spillerforeningen 24,5 millioner kroner til gode.

Krohn-Dehli i fransk søgelys

Michael Krohn-Dehli blev af sporten.dk i sidste uge kædet sammen med et skifte til den franske klub Evian.

Rommedahl kom til Brøndby fra græske Olympiakos sidste år, da han indgik en to-årig kontrakt med det danske hold. Han har været skadet og senest syg, så derfor har han ikke været med i de seneste tre Superliga-kampe.

Onsdagens kamp mod Lyngby har kun kosmetisk betydning for slutstillingen i Superligaen. Hvis Brøndby taber, har OB (der møder HB Køge) dog mulighed for at overhale holdet og slutte sæsonens på den niendeplads, som Brøndby i øjeblikket indtager.

Bjur: Rommedahl nok ikke i truppen

Frigivelsen af Rommedahl og Krohn-Dehli kommer efter samtaler mellem landstræner Morten Olsen og Brøndbys sportschef Ole Bjur.

- I dette tilfælde har vi én Superligakamp tilbage i sæsonen, som alt andet lige ikke har afgørende betydning for de to holds placeringer, og vi har derfor besluttet at frigive Krohn-Dehli og Rommedahl til landsholdet før tid. Dennis Rommedahl ville efter skade og sygdom med overvejende sandsynlighed ikke komme i betragtning til kampen på onsdag i Lyngby, og hvad angår Krohn (Michael Krohn-Dehli, red.), har vi sammen med Morten Olsen vurderet, at det er i landsholdets og nationens interesse at få en skadesfri Krohn-Dehli med i landsholdslejren, siger Ole Bjur til Brøndbys hjemmeside.

DBU meddeler i øvrigt, at man "af åbenlyse årsager ikke forespurgt FC Nordsjælland og FC København om tidligere frigivelse af deres landsholdsspillere (Andreas Bjelland, Tobias Mikkelsen og Lars Jacobsen." "De åbenlyse årsager" er som bekendt, at mesterskabet først placeres efter sidste spillerunde onsdag, hvor FC Nordsjælland tager imod Horsens og FC København møder Silkeborg.