Kampen om de nordjyske hjerter: Hvem er regionens hold?

Vendsyssel FF og AaB mødes for første gang i Superligaen i aften i en duel, hvor der er mere samarbejde end rivalisering mellem klubberne.

Daniel Christensen (tv.) og Vendsyssel FF møder AaB og Kasper Kusk for første gang i Superligaen. /Scanpix

Det er kun et par år siden, at Steen Kristensen jævnligt tog turen fra Hjørring til Aalborg, når der var Superliga-bold på 'stadion'.

Det gør han ikke længere.

AaB, 'De Røø'e, er blevet for kedelige at se på, og han vil gerne begejstres over nogen, der retfærddiggør køreturen på 50 kilometer frem og tilbage, og ikke bare scorer tilfældige kludemål, lyder forklaringen.

Heldigvis forholder det sig nu sådan for Steen Kristensen, at han ikke længere behøver sætte bilen i gear for at komme til se Superliga. I stedet kan han fra hjemmet i Hjørring trave til Nord Energi Arena, hvor Hjørrings nyoprykkede hold, Vendsyssel FF, holder til.

Så sent som den 18. juli var Steen Kristensen, der nu arbejder på frivillig basis som fankoordinator for Vendsyssel FF, med til at stifte Vendsyssel FF Support, og i aften er han på lægterne, når 'storebror' AaB for første gang i Superligaens historie gæster Nord Energi Arena.

- Vi vil nok altid være lillebror, for den stemning og de faciliteter, som de har i Aalborg, dem kan vi ikke måle os med, siger Steen Kristensen, der ikke mener, at han er den eneste, som kommer til at have et ben i begge lejre, når kampen fløjtes i gang.

- Nu har jeg i rigtig mange år fulgt AaB, og er det er for rigtig mange heroppe (i Hjørring, red.), men jeg tror også, at rigtig mange kan skifte tilhørsforhold, hvis Vendsyssel FF vinder i aften. Vi er i hvert fald nok en del, der ser kampen med både en stribet og en hvid trøje på, lyder det fra Steen Kristensen, der kan glæde sig over en sæsonstart, hvor begge hold har fået seks point efter tre kampe.

Selvforståelsen har fået et hak op

Også på direktionsgangen hos Vendsyssel FF er aftenens kamp lidt af en milepæl. Administrerende direktør, Mogens Krogh, der selv er opvokset i nærliggende Horne, kender området og ved, hvad det betyder for klubben og byen, at man nu konkurrerer direkte med AaB.

- Historisk set kommer rigtig mange fans af AaB fra Hjørring og omegn, så det betyder rigtig meget for selvforståelsen i byen, at vi spiller med i det fine selskab og møder de store - og her i regionen er AaB den helt store, så vi glæder os, for det bliver en festaften, siger Mogens Krogh, der melder alt udsolgt til kampen.

Sådan er det, når 'Hele Nordjyllands Hold', som AaB kalder sig, kommer forbi. Men har AaB så egentlig patent på den titel?

- De kan få lov til at tage det syd for Limfjorden, og så tager vi os af resten, lyder det med et grin fra Mogens Krogh.

- Nej, vi arbejder på at skabe en identitet for os selv, men selv om der nu også er en rivalisering mellem klubberne på banen, så er der også et godt samarbejde om blandt andet talentudvikling, som går langt tilbage, og det ændrer sig nok ikke, siger Mogens Krogh.

Sammen om nordjysk fodbold

På den anden banehalvdel står Allan Gaarde, sportsdirektør i AaB. På daglig basis arbejder den tidligere topspiller for at udbrede budskabet om 'Hele Nordjyllands Hold', blandt andet ved at tage ud og besøge samarbejdsklubberne i oplandet. Herunder Hjørring.

En mission, som ikke ophører, bare fordi lillebror er trådt ind i de voksnes rækker.

- AaB har været den væsentligste klub i Nordjylland siden 1885, og vi nyder også rigtig stor opbakning fra Vendsyssel i forhold til talentudvikling, fans og sponsorer. Vi har et tæt samarbejde, og vi synes det er enormt spændende og sjovt at skulle møde Vendsyssel FF, siger Allan Gaarde.

Han mener ikke, at et eventuelt nederlag i aftenens kamp vil rykke ved styrkeforholdet klubberne i mellem.

- At være Nordjyllands hold er noget, man gør sig fortjent til gennem generationer, og det arbejde kan ikke vindes eller tabes på én dag. Det vil vi også være fremover, men vi glæder os over, at andre klubber byder sig til, siger Allan Gaarde.

Kampen spilles i Hjørring på Nord Energi Arena klokken 19.00.

FacebookTwitter