Kasper Lorentzen indstiller smertefuld karriere

FC Nordsjælland siger farvel til en af de mest erfarne spillere. Lorentzen stopper.

Skader og smerter har fået Kasper Lorentzen til at opgive sin fodboldkarriere. Den solide midtbanespiller havde kontraktudløb i FC Nordsjælland til sommer, men han er blevet enig med klubben om at lægge støvlerne på hylden allerede nu.

- Det gjorde ondt hver dag, jeg trænede. Og det blev ikke bedre. Jeg kunne ikke levere 100 %, og så havde jeg ikke glæden ved det mere, siger Kasper Lorentzen til DR.

- Jeg havde håbet, at noget pause og genoptræning ville gøre det bedre fir nug. Men fra dag et var det tilbage til den samme smerte, som også fulgte mig derhjemme. Det blev for meget.

Bliver i klubben

I efteråret kom han over over en længere skade og spillede 13 ud af 17 Superligakampe. Heraf blev han skifet ind en enkelt gang og skiftet ud syv gange. I fem opgør spillede han alle 90 minutter ifølge danskfodbold.com.

- Nu skal jeg bruge noget tid på at finde ud af, hvad der skal ske i fremtiden og ikke mindst vænne mig til den nye situation, hvor træning hver dag ikke bliver det vigtigste, siger Lorentzen i en pressemeddelelse.

Kasper Lorentzens kontrakt med FC Nordsjælland udløber til sommer, og han har aftalt med klubben at han stadig er tilknyttet på anden vis indtil da.

Kunne miste førlighed

Bestyrelsesformand Allan K. Pedersen ærgrer sig over Lorentzens karrierestop både fodboldmæssigt og menneskeligt, men han bakker sin nu tidligere midtbanespiller op i beslutningen.

- Vi har fået lavet nogen undersøgelser både i udlandet og i Danmark, og der har det været tommelfingeren nedad. Han risikerer at miste sin førlighed resten af livet og ikke at kunne agere normalt resten af livet. Det er det ikke værd, siger Allan K. Pedersen til DR.

29-årige Kasper Lorentzen kom til FC Nordsjælland i 2012 og har siden fået en plads på klubbens Wall of Fame.

Facebook
Twitter