Kent Nielsen: ’Det er en tung dag, men jeg vender tilbage’

Den fyrede OB-træner er slet ikke færdig i gamet. Han er klar til et nyt job, når fyringen lige er blevet bearbejdet.

Kent Nielsen har masser af mod på fremtiden trods sin fyring i OB. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Kent Nielsen var tidligt på den, da han mødte ind til træning i Ådalen mandag morgen. OB’s Superliga-sæson er færdig, men endnu er holdet ikke gået på sommerferie. Cheftræneren nåede dog hverken at hente kegler eller bolde, inden han blev kaldt ind på kontoret hos chefen.

Her stod sportsdirektør Jesper Hansen og formand Niels Thorborg klar med en fyreseddel. Tre år fik Kent Nielsen i den fynske fodboldklub, men inden han forlod træningsanlægget fik han sagt farvel til spillerne:

- Jeg sagde, at det jo er en del af den virkelighed, vi bevæger os i. Jeg har været glad i OB. Jeg gav udtryk for, at jeg har respekt for spillerne. Vi var kommet et stykke af vejen, men må også erkende, at det vigtigste i fodbold er at levere de resultater, man forventer. Det har vi ikke helt formået, men tingene er gået i den rigtige retning, siger Kent Nielsen til DR.

Professionelt behandlet af OB

At OB ikke har opnået målet om top-seks de seneste to sæsoner er indiskutabelt, men hvorvidt fyringen er i orden, er der nok flere holdninger til. Kent Nielsen har ingen intention om at forholde sig til rimeligheden i beslutningen.

- Det er fuldstændig irrelevant, om jeg synes, det er fair eller ej. Når man som træner sætter hold, kan nummer 12, 13 og 14 godt finde det unfair, men det er et vilkår. Det er måden, vi fungerer på. Sådan er det også med klubledelsen. Den skal træffe de beslutninger, man finder bedste for klubben

- For mig er det er en tung beslutning, der er truffet, og der er også mange følelser involveret, men samtidig er jeg afklaret om, at det er et vilkår i jobbet som cheftræner. Jeg har hele vejen følt mig professionelt behandlet af OB, siger Kent Nielsen.

Slet ikke slidt op

Nu venter en tidlig sommerferie for Kent Nielsen, der i første omgang kan finde trøst i, at mesterskabsslutspillet i Superligaen afgøres i dag. Derefter skal der slikkes sår – og så vender han tilbage til sporten.

- Det er en trist dag for mig både personligt og professionelt. Det er en tung dag. Heldigvis er der lidt adspredelse senere, hvor jeg forhåbentlig skal se en masse god fodbold. Udsigten til ferie nu havde jeg ikke lige forestillet mig, men når støvet har lagt sig, så vender jeg tilbage. Jeg er glad for at være fodboldtræner og agter at holde fast i det fremover.

- Vi har i flere år arbejdet hårdt på at få de rigtige resultater, men jeg føler mig overhovedet ikke slidt op. Nu går jeg på ferie, og lige præcis i dag bekymrer jeg mig ikke om fremtiden. Der er andre ting, der skal bearbejdes først, siger Kent Nielsen.

Kent Nielsen har en fortid flere forskellige Superliga-klubber. Bedst gik det for ham i AaB, hvor han i 2014 førte nordjyderne til sejr i både Superligaen og pokalturneringen.

Facebook
Twitter