Kim Vilfort er århundredets spiller

Den tidligere Brøndby-midtbanespiller er århundredets spiller i den bedste danske fodboldrække.

Kim Vilfort kåret til århundredets spiller i den bedste danske fodboldrække. (Foto: JENS NØRGAARD LARSEN © Scanpix)

I forbindelse med Danmarksturneringens 100-års fødselsdag har Divisionsforeningen og DBU kåret historiens bedste spiller i den hjemlige liga, og valget faldt på Kim Vilfort.

Den sympatiske tidligere Frem- og Brøndbyspiller vandt titlen foran prominente navne som Allan Simonsen og Peter Schmeichel.

Valget af Vilfort blev foretaget af en jury bestående af Søren Olsen (Politiken), Flemming Toft (TV2), Jim Stjerne Hansen (tidligere generalsekretær i DBU), Claus Bretton-Meyer (direktør i DBU), Frits Ahlstrøm og Michael Laudrup.

De ni andre nominerede var:

Peter Schmeichel (Hvidovre og Brøndby), Lars Olsen (Køge og Brøndby), Jesper Grønkjær (AaB og FC København), Pauli Jørgensen (Frem), Knud Lundberg (AB), Lars Høgh (OB), Allan Simonsen (Vejle), Peter Møller (AaB, Brøndby og FC København) og Henning Enoksen (Vejle og AGF).

Vilfort har med Brøndby vundet syv danske mesterskaber og tre pokaltitler. Han blev i 1991 kåret til årets danske fodboldspiller.

Vilfort scorede 42 gange i 73 ligakampe for Frem og står noteret for 67 scoringer i 332 ligakampe for Brøndby.

For landsholdet var Kim Vilfort bl.a. en vigtig brik på europamesterholdet fra 1992 og mange husker nok hans mål til 2-0 i EM-finalen mod Tyskland.

Vilfort stoppede sin aktive karriere med at vinde 'The Double' for Brøndby i 1998 og arbejder i dag som talentchef i klubben på den københavnske vestegn.

FacebookTwitter